PARTIZAN ODBIO SPAS U 5 DO 12: Ova trojica napadača su ponuđena crno - belima! (VIDEO)

Crno - belima su bila ponuđena trojica napadača - Srbin, Španac i Litvanac, ali je rukovodstvo kluba odlučilo da rizikuje i ne dovede ni jednog

  • 19

Kako Telegraf nezvanično saznaje, Partizanu je u finišu prelaznog roka bilo ponuđeno nekoliko napadača, kako bi se nadoknadio odlazak Petra Škuletića i Danka Lazovića, koji su činili udarni napadački tandem crno -belih, ali igrači nisu dovedeni.

Ponuđeni su bili Litvanac Dejvidas Matulevičijus, bivši igrač crno - belih Brana Ilić, i Španac Urko Vera.

Bilo ko od pomenutih igrača bio bi značajno pojačanje za ekipu Marka Nikolića, ali rukovodstvo Partizana nije reagovalo kada je u pitanju dovođenje pojačanja, pa trener nakon odlaska udarnog napadačkog dvojca, na raspolaganju u špicu ima samo Nemanju Kojića i mladog Ivana Šaponjića.

PET NAJSKUPLJIH TRANSFERA PARTIZANA IKAD: Prvi i četvrti su najveći promašaji u istoriji kluba! (VIDEO)

1 - Brana Ilić

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Pitanje je i kako bi navijači Partizana prihvatili jedno od imena sa ovog spisaka - bivšeg igrača Branu Ilića.

On je bio ogorčen na svoj bivši klub posle finala Kupa 2011. godine, kada je branio boje Vojvodine. Ilić je po odlasku iz srpskog fudbala u jednom intervjuu izjavio da se zna kako Partizan pobeđuje u Srbiji, aludirajući na nameštanje utakmica i konkretnu utakmicu, koja je prekinuta u finišu utakmice jer su Novosađani napustili teren nezadovoljni suđenjem.

Brana Ilić trenutno nastupa za grčku PAS Janjinu u koju je došao 2012. godine. Ove sezone je na 22 utakmice u prvenstvu postigao 5 golova, ali je dodao i osam asistencija. Dodao je i jedan pogodak u grčkom Kupu.

Do sada ima 99 nastupa za grčku ekipu, i ukupno 22 pogotka. Ugovor mu ističe narednog leta, pa bi crno - beli morali da izdvoje i određeno obeštećenje. Osim Partizana, Vojvodine i Janjine, tokom karijere je nastupao i za Zemun, Rad i Aktobe iz Kazahstana.

2 - Urko Vera

Printskrin: Youtube/LigaAdelante Printskrin: Youtube/LigaAdelante

Drugo ime koje su crno - beli mogli da dovedu je igrač koji je donedavno rešetao mreže u Primeri - Urko Vera. On trenutno nastupa za ekipu Mirandesa, koja je trenutno u španskoj Segundi na 8. poziciji.

Urko Vera je ove sezone u fantastičnoj formi, ubedljivo je najbolji strelac ekipe i na na 24 utakmice u svim takmičenjima postigao je 13 golova!

Pre dolaska u Mirandes, bio je član Eibara, koji od ove sezone nastupa u Primeri. U dresu Eibara nije u formi u kojoj je ove godine, pa je na 33 utakmice postigao šest pogodaka.

Španski napadač je rođen 1987. godine, visok je 190 centimetra, odlično igra glavom, ima ubitačan golgeterski instikt u šesnaestercu, a i prilično je brz i pokretljiv za svoju visinu.

Do svoje 23. godine je igrao u amaterskoj ligi. Na jednoj prijateljskoj utakmici, tokom koje je igrao za španskog niželigaša Lemonu, impresionirao je trenera Atletik Bilbaa, i 2011. godine potpisao je ugovor sa baskijskim klubom.

Za Bilbao je postigao dva gola, ali se u izuzetno jakoj konkurenciji koju je ova ekipa imala te godine, nije najbolje snašao pa se posle šest meseci vratio u Segundu, gde je osim pomenutih Mirandesa i Eibara, nastupao za Herkules, Ponferadinu i Alkorkon.

Prema podacima renomiranog sajta za procenu vrednosti igrača Transfermarkt, Urko Vera vredi 600 000 evra, ali s obzirom na činjenicu da mu ugovor ističe ovog leta, crno - beli bi za njega platili simbolično obeštećenje.

Vera je ove sezone postigao i jedan het - trik, na meču španskog Kupa.

Bio je strelac i u meču koja je njegova ekipa igrala ovog vikenda.

3 - Dejvidas Matulevičijus

Printskrin: Youtube/Pandurii Targu Jiu Printskrin: Youtube/Pandurii Targu Jiu

Možda i najbliži potpisivanju ugovora sa crno belima bio je Dejvidas Matulevičijus, reprezentativac Litvanije i igrač rumunskog Pandurija.

U ekipi iz Rumunije je za četiri godine odigrao 59 utakmica i postigao 22 gola. Standardni je član selekcije Litvanije, za koju je pet golova na 18 utakmica.

Nastupao je još za Internas, Viljnus i Žalgiris, dok je za poljsku Odru dao dva gola na 17 mečeva, a za Krakoviju nije uspeo da se upiše u strelce na sedam utakmica.

Ugovor mu je isticao u junu ove godine, pa bi obeštećenje bilo minimalno. Transfer je bio nadomak realizacije, ali je u poslednjem trenutku propao.

Crrno beli su u smiraj prelaznog roka imali želju da angažuju i bivšeg napadača Crvene zvezde, ali je igrač odbio ponudu.

Jedan od mogućih razloga zašto Partizan nije doveo napadača, iako su klub napustili i Škuletić i Lazović, jeste postojanje nekoliko struja unutar kluba.

Jedna od njih, okupljena oko Ljubiše Tumbakovića, tokom zimske pauze je želela da smeni Marka Nikolića sa mesta trenera, iako je bio prvi na tabeli, sa pet bodova prednosti, a da na njegovo mesto postavi Ivana Tomića. Nikolić je imao veliku podršku navijača, i na kraju ipak ostao trener, ali će na proleće imati ekipu bez dvojice najboljih napadača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi pfc

    16. februar 2015 | 22:53

    Kompletna uprava je katastrofa, a za pocetak odjuriti bar Tumbakovica, cim je dobijao bilo kakve ponude ostavljao bi nas na cedilu. On svoje struje i klanove nek ostavi za kineski fudbal, a ovde moraju svi u upravi da rade u korist Partizana.

  • M. DJ. GROBAR ¦]

    16. februar 2015 | 22:32

    Igraci im se nude a oni nista. Barem da su doveli nekog od ove trojice na pozajmicu do kraja sezone a oni nista. Zato ce sada ovih 6 bodova viska ispariti kao da ih nije ni bilo.

  • Sashki

    17. februar 2015 | 00:49

    Pa Za koji djon su dizali kredit onda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA