Kakva međusobna potera Atlante i Golden Stejta! Lovernj odličan u pobedi Denvera! (VIDEO)

Hoksi su prvi došli do 50 trijumfa u sezoni i to zato što su igrali meč nekoliko sati pre Voriorsa, ali su zato vi drugi postali tim sa najboljim skorom

  • 0

Prethodne noći u NBA ligi bilo je poprilično zanimljivo. Atlanta i Golden Stejt su stigli do 50 pobede u sezoni, gledali smo sudar braće Gasol pod koševiča Memfisa i Čikaga i novu dobru partiju Žofrija Lovernja u trijimfu Denvera.

Hoksi su uspeli da za samo nekoliko sati prestignu Voriorse i postanu prvi tim u ligi koji je ove sezone uspeo da sakupi 50 trijumfa. "Jastrebovi" su uz to postigli i najviše poena na jednom svom meču ove sezone pošto su Sakramentu ubacili 130 i dobili sa 25 razlike.

Kakva je bila sjajna odluka trenera da ubitačnog trojkaša Kajla Korvera odmori porethodnog vikenda i zabrani mu da uopšte uzima loptu u ruke. To mu se isplatilo, jer je jedan od najboljih trojkaša lige izašao na teren osvežen i željan dokazivanja, a pokazao je sa 6 ubačenih trojki iz osam pokušaja.

Uopšteno blistali su igrači Atlante u duelu sa Kingsima, postavili su rekord franšize po broju ubačenih trojki 20 od 36 šuteva, ali su imali najviše asistencija u ligi ove sezone na jednom meču i najviše još od 1993. godine u svojoj istoriji sa čak 42 dodavanja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Hoksi su po 12. put u istoriji franšize uspeli da se domognu 50 trijumfa u sezoni, a 10. otkako su se preselili iz Sent Luisa u Atlantu 1968. godine. Ovo im je prvi put posle pet godina da su to uspeli da urade, a učinili su to posle 63 utakmice u sezoni što je najbrže u njihovoh istoriji.

Blistao je pomenuti Kajl Korver sa 20 poena, a čitava startna petorka je imala dvocifreni učinak, uz dodatak Šrodera sa klupe. Pored Korvera 20 poena je ubacio i Kerol , dok je Tig dao 18 uz fenomenalnih 13 asistencija.

Golden Stejt je morao da se zadovolji drugim mestom na listi timova koji su došli do 50 trijumfa u sezoni, jer su svoj meč igrali nekoliko sati kasnije, ali zato su i dalje tim sa najboljim skorom u čitavoj ligi pošto imaju poraz manje od Hoksa. Ovo je po prvi put u istoriji franšize da su posle 62 utakmice došli do 50 poeba i oni su 20. tim u NBA kome je ovo pošlo za rukom.

Voriorsi su lako izašli na kraj sa Sansima, a predvodili su ih po običaju "Spleš bradersi". Stefon Kari je po 13. put ove sezone dao više od 30 poena, a Finiksu je dao 36. Klej Tompson je dodao 25 i to je bilo dovoljno za pobedu.

Duel između Čikaga i Memfisa je obeležio sudar braće Gasol, a kao pobednik je izašao mlađi, Mark. Ne samo da je zaustavio svog starije burazera u košgeterskom učinku, već su i "grizliji" pobedili. Mark je meč završio sa 23 poena, dok je Pau dao svega 13, ali je imao i 11 skokova.

Promena trenera očigledno prija Nagetsima koji su ponovo pobedili, mada ovog puta nisu imali težak posao protiv Njujorka. Žofri Lovernj je ponovo počeo da dobija zapaženu minutažu i u potpunosti je to opravdao. Postigao je osam poena uz tri skoka za skoro 15 minuta na parketu.

NBA, rezultati:

Vašington - Šarlot 95:69

Sakramento - Atlanta 105:130

Boston - Majami 100:90

Memfis - Čikago 101:91

Nju Orleans - Milvoki 114:103

Njujork - Denver 78:106

Golden Stejt - Finiks 98:80

Minesota - LA Klipers 76:89

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA