Prosinečki uspešno debitovao na klupi Azerbejdžana, Hrvati petardom ispratili Norvežane! (VIDEO)

Kockasti su preuzeli čelo grupe H i nalazi se blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, Azeri došli do prvih bodova

  • 1

Hrvatska je sve bliža plasmanu na Evropsko prvenstvo, pošto je na Maksimiru sa 5:1 savladala Norvešku, koja joj je direktni konkurent u borbi za plasman na takmičenje. Azerbejdžan je pobedio Maltu sa 2:0 u prvoj utakmici Roberta Prosinečkog na klupi reprezentacije.

Legenda Crvene zvezde i bivši fudbaler ovog kluba Robert Prosinečki, sa uspehom je debitovao u takmičarskom meču na klupi Azerbejdžana. Njegova ekipa savladala je Maltu na domaćem terenu sa 2:0 i tako došla do prvih bodova u kvalifikacijama.

Azeri su došli do tri boda golovima Huseinova u 4. i Nazarova u 92. minutu.

Robijeva ekipa je došla u prednost na samom startu utakmice. Posle dobrog centaršuta Huseinov se našao na pravom mestu u kaznenom prostoru i udarcem glavom poslao lopu u mrežu.

Konačan rezultat delo je Nazarova, koji je u nadoknadi susreta, u 92. minutu postigao sjajan gol i doneo tri boda svoj reprezentaciji.

Hrvatska reprezrentacija ubedljivo je savladala Norvešku sa 5:1. Hrvati su do pobede došli golovima Brozovića, Perišića, Olića, Šildenfelda i Pranjića..

Jedini gol za Norvežane postigao je Aleksandar Teti u 81. minutu. Treba napomenuti i da su gosti promašili penal u 69. minutu, kada je Eljunusi pogodio stativu.

Penal je skrivio Vedran Ćorluka, koji je pet minuta kasnije i islljučen iz igre. To nije sprečilo Vatrene da do kraja utakmice dodatno uvećaju prednost i goste pošalju u svoju zemlju sa pet golova u mreži.

Hrvati posle ove pobede imaju 13 bodova i na prvom su mestu grupe, drugi su Italijani sa 10, ali i utakmicom manje, dok je na trećem reprezentacija Norveške.

U ostalim utakmicama Vels je pobedio Izrael na gostovanju sa 3:0, uz dva gola Gereta Bejla i jedan Arona Remzija. Češka je remizirala sa Letonijom, dok je nešto ranije Island slavio na gostovanju Kazahstanu.

Rezultati kvalifikacija:

Kazahstan - Island 0:3

Azerbejdžan - Malta 2:0

Hrvatska Norveška 5:1

Češka - Letonija 1:1

Izrael - Vels 0:3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA