VREME JE ZA NOVU TITULU: Fantastični Nole u finalu Majamija, pao i Izner!

Svetski broj 1 posle sat i po vremena savladao američkog dvometraša (7:6, 6:2), poslednja prepreka pred 51. trofej u karijeri biće Endi Mari

  • 17

Sat i po vremena bilo je potrebno Novaku Đokoviću da slomi 2,08 visokog Amerikanca Džona Iznera u polufinalu drugog Mastersa sezone (7:6, 6:2), pa će se u Majamiju za novu, 51. titulu u karijeri, boriti protiv Škota Endija Marija.

50 NIJANSI NOLE: Ovo su sve titule najboljeg svetskog tenisera! (VIDEO)

Očekivano, nije bilo lako protiv verovatno najboljeg servera na svetu. Prvi set svetski broj 1 dobio je tek u taj-brejku (7:3), posle 62 minuta igre. U tom setu Đoković je imaj samo jednu brejk loptu.

U drugom setu - druga priča. Već u trećem gemu Đoković pravi brejk, a onda još jedan u petom, koje sigurnim servisima potvrđuje do kraja meča, za konačnih 6:2.

Tokom celog meča bilo je jasno da je Đoković mentalno mnogo spremnije ušao u borbu s američkom haubicom. Potpuno je neutralisao njegov ubitačan servis, pa je na kraju imao i as više (10:9). Koliko je Nole bio superioran govori i podatak da je imao 25 vinera i samo 8 grešaka.

Ranije u toku dana, Endi Mari bio je bolji od Čeha Tomaša Berdiha 6:4, 6.4.

U dosadašnjih 25 duela Đokovića i Marija mnogo uspešniji bio je Srbin. Dobio je 17 mečeva, poslednji u polufinalu Indijan Velsa pre nedelju dana (6:2, 6:3).

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA