Radonjića brinu povrede Zvezdinih košarkaša, Laziću pukla bubna opna!

Crnogorski stručnjak nije siguran da li će Jović, Cirbes i Lazić igrati u Zagrebu protiv Cedevite

  • 6

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je ekipa veoma motivisana i spremna za veliku borbu koja je očekuje u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Zvezda vodi u seriji sa 2:0 i ukoliko dobije jednu od naredne tri moguće utakmice prvi put u istoriji osvojiće šampionski prsten.

- Cedevita je svoj kvalitet i čvrstinu pokazala u oba meča pre našim navijačima. Mi smo uspeli da slavimo, da povedemo sa 2:0 u seriji i da odbranimo prednost domaćeg terena. Ipak, Cedevita je pokazala da može da izađe iz ovakvih situacija u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti, kada su posle izgubljena prva dva meča izgledali jako kvalitetno, posebno u prvom meču u Zagrebu - izjavio je Radonjić, a prenosi zvanični sajt crveno-belih.

On je dodao da Zvezdu očekuje čvrst i motivisan protivnik, koji takođe želi titulu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta, moramo na pravi način da odgovorimo na njihove kvalitete. Oni su kvalitetna, iskusna ekipa, atletski spremna da igra u ovakvom ritmu.Na njihovu čvrstinu moramo da odgovorimo našom čvrstinom i da odigramo što je bolje moguć - jasan je strateg crveno-belih.

Radonjić je istakao da je Majk Cirbes, koji zbog povrede nije igrao u drugom meču i dalje u fazi oporavka i da još ne zna da li će biti spreman za treći meč, da je Stefan Jović iscrpljen, ali bolje, dok Branko Lazić uzima antibiotike jer mu je u prvom meču pukla bubna opna.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ostali igrači su zdravi. Na prošloj utakmici smo uspeli da pronađemo rešenje za odsustvo Cirbesa, opterećenje pojedinaca jeste veće nego što je to bilo realno, posebno u ovakvim serijama. Ali, ako budemo morali bez njega ili bez nekog drugog, to ćemo i uraditi. Čeka nas velika borba, želimo da izađemo na parket u Zagrebu i da damo sve od sebe da savladamo Cedevitu - zaključio je Radonjić.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde igra se sutra od 20.30 sati u zagrebačkom Domu sportova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA