Mitrović promašio 6 gol šansi: Belgijanci tvrde da će to koštati Anderleht titule (VIDEO)

Golman Genta najveći je krivac što je Srbin umesto junaka, postao tragičar tima iz Brisela

  • 1

Srpski napadač Aleksandar Mitrović neće po dobrom pamtiti meč protiv Genta i poraz (2:1) koji je njegov Anderleht udaljio od titule prvaka Belgije.

Bivši golgeter Partizana mogao je da se proslavi, jer se našao u čak šest gol šansi iz kojih inače retko promašuje, ali četvrtak jednostavno nije bio njegov dan.

Mora se priznati da je među stativama domaćeg tima briljirao golman Mac Sels, koji je odbranio tri "zicera" Mitroviću i najzaslužniji je za pobedu njegovog tima.

Mitrović se u prvoj velikoj prilici našao u 37. minutu, kada je dobio loptu u kaznenom prostoru, ali je umesto šuta usledio pokušaj driblinga, pa je prilika otišla u nepovrat.

I u nastavku meča navijači su gledali sjajne duele Mitrovića i Selsa, iz kojih je golman Genta izašao kao pobednik.

U 46. minutu Sels je na vreme pokrio ugao i ušao u šut Srbina, u 52. je panterskom reakcijom sprečio najgore po svoj tim, a deset minuta kasnije imao je i malo sreće, pošto je Mitrović pogodio stativu!

Ni tu nije bio kraj ovog više nego zanimljivog obračuna. U 69. minutu svi su videli loptu u golu, ali je ponovo Sels bio maestralan. Posle kornera, Mitrović je šutirao glavom pod prečku, međutim prosto je neverovatno da ni tada lopta nije završila u golu, jer je golman domaćeg tima još jednom izvanredno reagovao!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Konačno, u 82. minutu, Mitroviću se ukazala poslednja prilika da savlada "hobotnicu" na golu Genta. Dobio je idealnu loptu sa desne strane, po zemlji, međutim loše je reagovao i poslao loptu u gol-aut, doduše, jedan defanzivac domaćeg tima mu je uklizao i omeo ga taman toliko da ne izvede udarac kako je zamislio.

OVDE pogledajte sve promašaje srpskog reprezentativca.

Kako to obično biva u fudbalu, za silne promašaje Anderleht je stigla kazna, i to u 91. minutu, kada je Renato Neto postigao gol za 2:1 i veliko slavlje navijača.

Meč Genta i Anderlehta je obilovao uzbuđenjima, a obeležio ga je i spektakularan gol igrača gostiju Tilemansa, koji je poslao neodbranjivu parabolu u gol Selsa. Izgleda da je to bio i jedini način da eipa iz Brisela savlada maestralnog golmana Genta.

Anderleht je posle ovog neuspeha pao na treće mesto plej-ofa sa četiri boda manje od Genta i šest od lidera Briža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA