KAKVA PRIČA: Svu životnu ušteđevinu ostavio voljenom klubu!

Teri Henderson ima 76 godina, a više od polovine života je proveo održavajući igralište voljenog lokalnog niželigaša kome sada preti gašenje, što on nikako ne želi da dozvoli

  • 0

Ljubav prema voljenom klubu je neprocenjiva i u to smo se mnogo puta uverili, bez obzira na to da li je taj klub uspešan ili ne. Takva priča nam i sada dolazi iz Engleske. Teri Henderson je ceo život proveo kao domar na stadionu lokalnog  niželigaša Hejlena kome preti gašenje nakon što je opština odlučila da im poveća godišnju rentu za stadion.

Ovaj 76-godišnjak se prethodnih 40 godina 12 sati nedeljno brinuo o terenu voljenog kluba, uprkos tome što se poslednjih godina kretao uz pomoć štaka. Živeo je u montažnoj kućici u blizini centra Bristola, a svoje slobodno vreme je provodio koseći travu na stadionu.

Međutim, kada je opština odlučila da odjednom poveća kiriju na zemljište Hejlenu sa 12.000  na 20.000 funti godišnje, klub se našao u problemu, ali je stari domar sada spreman da priskoči u pomoć i da svu svoju životnu ušteđevinu od 20.000 funti pokloni klubu kome je posvetio najveći deo života kako bi mogao da nastavi sa takmičenjem u lokalnoj ligi, bar još godinu dana dok se ne pronađe neko rešenje.

Teri je prošle godine ostao bez svoje supruge, a sada je blizu toga da ostane i bez druge najveće ljubavi u životu, a to ne želi da dopusti.

- Moje supruga je bila ljubav mog života, a sada bih mogao da izgubim još jednu veliku ljubav u životu. Imam mnogo uspomena iz ovog kluba i uništilo bi me ako bi morao da se ugasi. Hejlen je čitav svet za mene - rekao je Henderson.

U međuvremenu još traju pregovori između klupskog rukovodstva i lokalnih organa vlasti da se pronađe neko rešenje koje bi odgovaralo obema stranama. Do tada njegov predlog i dalje stoji kao opcija da se spase barem još jedna sezona.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA