Novak besan na sudiju i organizatore: Svake godine isto! Mogao sam da se povredim!

Srpski teniser je bio vidno iznerviran baš pre nego što je zatražio medicinski tajmaut, a razlog njegove ljutnje bila je odluka arbitra i održavaoca terena da se šljaka pokvasi tek na kraju seta

  • 5

Novak Đoković je lako i bez prevelikih problema došao do treće runde Rolan Garosa, ali ono što je mnogo zabrinulo sve njegove navijače jeste povreda butine zbog koje je tražio medicinski tajmaut.

Novak napravio nemoguću grešku kojoj se ceo svet nasmejao! (VIDEO)

Đoković posle pobede odmah otrčao da pruži ruku velikom prijatelju! (FOTO) (VIDEO)

Svi su sa nestrpljenjem iščekivali da se najbolji reket sveta obrati javnosti povodom bola koji je osetio u desnoj nozi i sa zebnjom čekali vesti o tome. Međutim, kamen sa srca može da im spadne, jer nije ništa ozbiljno prema njegovim rečima i bol je bio samo trenutan.

OPET ZABAVIO PUBLIKU: Nole se sam sebi rugao zbog lapsusa na francuskom jeziku! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Imao sam nekoliko proklizavanja koja su prouzrokovala određene tegobe i male bolove koji su me ometali u tom trenutku, ali nisu ozbiljniji kako se ispostavilo. U pitanju su bili kuk i primicač, a to je ono što se najčešće javi kada su uslovi kakvi su bili danas - rekao je Đoković kome se moglo videti na licu da je bio besan pre nego što je zatražio lekarsku pomoć, a otkrio je i razlog svoje ljutnje.

- Kada se borite, morate da ispoljite neki neke stvari koje vam smetaju. Ja sam jedan od igrača koji to čini, iako znam da bi trebalo da budem koncentrisan, jer je teren isti i za mene i za protivnika. Ipak, ovo se ponavlja iz godine u godinu. Smatram da kako neko ko igra na terenu mogu da procenim kakav je teren i da li je potrebno da se nakvasi, a sudije i ljudi koji rade na održavanju su odlučili da to urade posle seta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Zato i imam zamerke, jer su igrači ti čije mišljenje bi trebalo više da se ceni, uz dužno poštovanje svima. Mogao sam da se povredim i šta onda? Znam da ne mogu dobiti savršene uslove, ali ako nešto možete da učinite tokom meča, zašto to i ne uradite - zapitao je Novak.

U trećoj rundi njegov protivnik će biti jedna od nadolazećih nada "belog sporta", mladi i talentovani Australijanac Kokinakis, koji je dobio favorita Bernarda Tomića. Srpski teniser za njega ima samo reči hvale, i smatra da je ove godine prilično sazreo i to pre nego što se očekivalo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- On je igrač nove generacije koja je u naletu, a sve više pokazuje da zaslužuje mesto gde jeste, da se bori na Gren slemovima. Talentovan je, ima potencijal i može da iznenadi. Još je tinejdžer, ali pokazuje znake zrelosti koji nisu česti u njegovom uzrastu. Poštujem njegov kvalitet i pripremiću se da ga pobedim - završio je prvi nosilac Otvorenog prvenstva Francuske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • n

    28. maj 2015 | 22:44

    mislim jedno je staviti do znanja za odredjene propuste koje mogu da imaju teske posledice za igrace , a sasvim drugo traziti izuzece sudije zbog svog hira kao sto je Nadal ucinio . svi znamo i vidimo daa on stalno namesta sortc sto je veoma nekusno i odvratno gledati kad god stane na liniji serviranja

  • bb

    29. maj 2015 | 06:12

    Nije prigovarao u vezi sudjenja i igre nego stanja terena a to je nesto sasvim drugo.Verovatno je tvoj favorit neko drugi cim izmisljas.Samo da se diskredituje Djokovic.Zloba.

  • draleRS

    28. maj 2015 | 22:04

    kako na sudije,pa zar nisi rekao nadalu da ti nikad ne prigovaras sudijama,sta je sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA