Ovo je dokaz da Grof Božović neće dozvoliti da mu se uprava Zvezde meša u posao!

Crnogorski stručnjak će sasvim sigurno ostati dosledan svom principu kog se godinama pridržava, iako je sada u pitanju klupa voljenog kluba

  • 29

Kako je sam Miodrag Grof Božović rekao, čim je video da deli iste snove i ambicije sa upravom Crvene zvezde odmah je pristao da bude novi trener giganta sa Marakane. Međutim, imao je samo jedan uslov kada je prihvatio poziv - da mu se  NIKO ne meša u posao.

 

Telegraf je ovaj uslov objavio u danu kada je Božović prihvatio ponudu Zvezde i stisnuo ruku potpredsdnika Slaviše Kokeze, a na društvenim mrežava su se već pojavili komentari da ne postoji opcija da se čelinici kluba u jednom momentu ne umešaju u njegov rad, kao i da će Crnogorac potom pregaziti svoju reč.

 

Kokeza otkrio pojedinosti iz pregovora sa Grofom Božovićem!

 

Ovo je jedini uslov koji je Grof Božović postavio Zvezdi! Da li su mnogi u klubu spremni da ga prihvate?

 

Čisto sumnjamo, ako se uzme u obzir istorija njegovog trenerskog posla. Jer, ni 13 pobeda u 17 mečeva nije moglo da ga zadrži na klupi podgoričke Budućnosti kada je uprava kluba odlučila da ''umeša prste''. Takođe, spakovao je kofere i kada mu se gazda Amkara Rakimov previše petljao oko posla.

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Grof je 2006. godine preuzeo Budućnost, u prvoj sezoni od osamostaljenja Crne Gore, i krenuo da radi sjajan posao. Plavo-beli su na 17 utakmica imali 13 pobeda i četiri remija. Suvereno su držali prvo mesto sve dok nije usledio šok pod Goricom. Božović je spakovao kofere i bez reči otišao u Grbalj koji je tada imao 19 bodova manje od lidera.

 

TOP 5 stvari o Grofu Božoviću koje će kupiti svakog navijača Zvezde (VIDEO)

 

Trebalo je malo vremena da istina izađe na videlo. A ona je glasila - Božović nije imao podršku od strane uprave koja mu se previše mešala u posao i htela je sve njegove, i njegovih igrača, zasluge da pripiše sebe. Nakon njegovog odlaska Budućnost nije uspela da osvoji titulu.

 

Foto: Profimedia/Ria Novosti

Foto: Profimedia/Ria Novosti

 

Nekoliko godina kasnije Božović je s uspehom predvodio Amkar iz Perma. Po prvi put u njihovoj istoriji uspeo je da obezbedi Evropu, ali je sve krenulo da puca kada je Rakimov odlučio da poveća svoje ingerencije. Kao i u Budućnosti, Božović je odlučio da napusti klub zbog identične situacije koje je imao u Podgorici. Sjajni odnosi urušeni su u onom momentu kada je neko krenuo da mu se meša u posao i prisvaja zasluge koje nisu bile njihove.

 

Božović: Kad Zvezda pozove, tu nema razmišljanja!

 

Sudeći po tome da su čelnici Zvezde godinama unazad voleli da se mešaju u rad trenera koji su prodefilovali Marakanom, aktuelno rukovodstvo će biti ne velikom iskušenju u nameri da sačuvaju Grofa i pokušaju da vrate titulu u vitrine najtrofejnijeg srpskog kluba.

 

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    30. maj 2015 | 18:45

    Trener koji ima autonomiju i slobodu da sam odlučuje koje će igrače dovesti (u okviru financijskih mogućnosti naravno), koji će igrači imati i koju će filozofiju igre negovati će imati uspeha. Sir AF je živi dokaz za to. Svaki trener mora biti tim menadžer jer on najbolje zna kakav profil igrača mu treba i ko mu odgovara. Srećno Grofe.

  • Mamba89

    30. maj 2015 | 20:51

    Meni kao navijacu Zvezde titula nije na prvom mestu. Sta ce mi titula kada dodju neki amateri sa Islanda i zgaze nas... Hocemo jaku ekipu! Da udjemo za promenu u neko evropsko takmicenje!

  • Instruktor

    30. maj 2015 | 21:17

    S obzirom na stanje u zvezdi, a i njegovoj karijeri u kojoj se ni u jednom klubu nije zadrzao vise od sezone, ocekujem da ce najdalje u zimu da pakuje kofere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA