Željko Obradović ovo nije doživeo 19 godina!

Najtrofejniji srpski stručnjak poslednji put završio sezonu bez osvojenog trofeja 1996. godine

  • 19

I to se dogodilo! A dugo nije...

Posle skoro dvodecenijskog neprekidnog trofejnog niza u klubovima i reprezentaciji, srpski trener Željko Obradović prvi put posle dugih 19 godina završio je sezonu bez osvojenog pehara!

Njegov Fenerbahče je iznenađujućim porazom u polufinalnoj seriji plej-ofa turskog prvenstva od Karšijake ostao bez poslednje šanse da uđe u borbu za neki trofej ove sezone, pošto je već poražen u finalu Kupa (od Efesa), a pretrpeo je poraz i u polufinalu završnog turnira Evrolige u Milanu.

ŠOK U TURSKOJ: Autsajder ostavio Srbe iz Fenera bez trofeja!

Poslednji put Obradović je "sušnu" sezonu imao davne 1996. godine na klupi Real Madrida!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa klubom mu se to dogodilo još jednom od tada, dok je sedeo na klupi Benetona, ali je u toj takmičarskoj godini bio prvak sveta sa reprezentacijom naše zemlje, tako da je time "spasio" sezonu bez trofeja na klupskom planu.

Ubrzo posle toga usledila je selidba u Panatinaikos sa kojim je deceniju vladao grčkom i evropskom košarkom i nije se desilo da prođe sezona, a da ne osvoji makar jedan trofej.

Prvi pehar u karijeri Obradović je osvojio 1992. godine. Svi znamo i koji sa Partizanom, makar kada je reč o Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    7. jun 2015 | 01:56

    Mali mu budzet....

  • STELLA ROSSA

    7. jun 2015 | 00:24

    Uh što volim. Polako ali sigurno nestaje ta lopata grobarska.

  • batko

    7. jun 2015 | 10:52

    Nije mu prvi put! Isti taj trener je autor nekih od najvećih blamaza reprezentacija. Setite se dva uzastopna debakla na OI 2000 i 2004 godine, ali i jos većeg debakla i moralnog posrnuca istog na EP 2005 u Srbiji, kada nismo prošli ni kvalifikacionu grupu uz Novom Sadu! A kakve amo reprezentativce imali u tom periodu pokazao je Kari Pesic sa dva uzastopna zlata na EP 2001(Turska) i na SP 2002(SAD). Ali, time je ugrozio crno beli gang, oterali su Karija, a crno bele trenerske legende su nastavili sa urusavaju reprezentaciju jos citavu deceniju,ne uspevajući da se plasiraju na OI 2008 i 2012.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA