Ćurčić tvrdi da su fudbaleri u Danskoj pokazali kako se bori za nacionalni dres

Ujedno, selektor smatra i da našim reprezentativcima fali samopouzdanja

  • 76

Selektor fudbalera Srbije Radovan Ćurčić je posle poraza od Danske u Kopenhagenu (2:0) istakao da su njegovi izabranici pokazali kako se bori za nacionalni dres.

- Mislim da smo više zaslužili u ovoj utakmici. Ono što mislim i što sam rekao igračima u svlačionici, to je da nemamo čega da se stidimo, jer smo pružili jednu dobru partiju večeras. Napravili smo par grešaka, i nama se već duži period ponavalja jedna stvar da protivnik to kažnjava i otvaramo utakmicu onako kako nije dobro za nas - rekao je Ćurčić.

Kapiten ukazao na situaciju u reprezentaciji nakon poraza od Danske

- Međutim, prvo, a naročito drugo poluvreme je model koji želimo da igramo. Nismo bili dovoljno dobri u završnici. Ne mogu da budem nezadovoljan ni odnosom igrača, večeras su pokazali kako se bori za dres Srbije, nažalost nisu bili nagrađeni za, po meni, jednu dobru partiju.

Samo luda teorija održava šansu za plasman na EURO, s obzirom da Srbija ima samo jedan bod.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Šanse jesu minimalne, ali kao što sam rekao i prošli put, borićemo se dok šansa postoji. Nećemo odustati - dodao je Ćurčić, a potom uverio da našim fudbalerima teško padaju porazi.

Matić: Igrali smo kao što igraju velike ekipe (VIDEO)

- Možda se na kraju meča stiče utisak da se lako mire s porazima, ali trebalo je da budete u svlačionici i da vidite da nije nimalo lako prihvaćen poraz. Znate, kada imate jedan bod i niste dugo dobili utakmicu u kvalfikacijama to utiče na ekipu. Njima nedostaje samopouzdanja i više vere u pobedu i u mečeve ulaze sa strahom od novog poraza i to se odražava na ekipu - tvrdi selektor.

Srbija u narednom meču kvalifikacija dočekuje reprezentaciju Jermenije 4. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radonja

    14. jun 2015 | 07:38

    Ja nisam gledao istu utakmicu kao ovaj 'selektor'. Zasto je zesko priznati da smo losi i da smo dotakli dno

  • dadbod

    14. jun 2015 | 07:15

    Ako je ovo dobra partija, i da nema cega da se stide, nasi fudbaleri,kako kaze Curcic-ja onda nemam reci.Igrati onako mlako,bezvoljno,bez udarca na gol,skriviti penal,primiti dva gola.....bruka i sramota !

  • Lazar

    14. jun 2015 | 06:02

    Pa ovaj covek ili je malouman ili nema pojma o fudbalu.Au umalo da zaboravim ovo je Toletova privatna reprezentacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA