Neće vas uopšte šokirati kako su fudbaleri prošli u Danskoj! (FOTO) (VIDEO)

Ostajemo sa jednim bodom u kvalifikacionoj grupi I, koliko ima i Jermenija

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Došao je i taj momenat kada će i najveći optimisti reći: Lep provod na Evropskom prvenstvu naredne godine, drugi će pričati Srbiji kako je bilo.

Minimalan, niti bilo kakav poraz od Danske u Kopenhagenu nije dolazio u obzir. Ipak, fudbaleri Srbije se nisu dovoljno pitali na meču kvalifikacija za EURO 2016, i iako su u drugom pouvremenu bili dosta bolji rival, desio nam se poraz koji nas je eliminisao iz konkurencije za plasman na još jedno veliko takmičenje.

Danska - Srbija 2:0

(Jusuf Polsen 13, Jakob Polsen 87.)

Baksuzni 13. minut: Ovim golom su Danci poveli protiv Srbije u Kopenhagenu (VIDEO)

DOKTOR ZA PENALE: Stojković odbranio šut sa bele tačke i sačuvao Srbiji nadu! (VIDEO)

Ostajemo sa jednim bodom u kvalifikacionoj grupi I, koliko ima i Jermenija. Samo nas suluda, ma nezamisliva teorija, drži u nekakvoj konkurenciji.

IZJAVE

Ćurčić tvrdi da su fudbaleri u Danskoj pokazali kako se bori za nacionalni dres

IVANOVIĆ: Moramo da popravljamo stvari unutar ekipe (VIDEO)

Matić: Igrali smo kao što igraju velike ekipe (VIDEO)

Prvi šut ka golu u 21. minutu vam dovoljno govori da je Srbija krenula nedovoljno hrabro. Pristojno u uvodnim minutima da, a onda nastavila prilično nepovezano. Danci su pikirali Matića kao glavnu opasnost, pa ga je Bentner pratio u stopu od samog starta, a malo prostora je bilo dozvoljeno Markoviću i Mitroviću da prime loptu iz zaprete golu.

Onda u 13. minutu, (kao) po šablonu, protivnik koristi prvu priliku - sevnula je kontra po levoj strani, Bentner prima dubinsku loptu i iz prve centrira ka Jusufu Poulsenu, a ovaj isto tako brzo, sa ruba šesnaesterca pogađa donji levi ugao Stojkovićevog gola.

Danci su tada sigurno igrali, i delovalo je da će posle nepotrebnog Nastasićevog obaranja Hojbjerga u kaznenom prostoru imati još razloga za slavlje.

Ovo je ispovest srpskog navijača kom su zabranili da uđe na stadion u Kopenhagenu!

Ipak u 34. minutu, poslovično najbolji pojedinac naše reprezentacije, Vladimir Stojković, čita šut Danijela Agera i brani penal. Nažalost, ni taj odličan momenat za nas, reprezentativima nije poslužio kao vetar u leđa, neka motivacija za poboljšanje igre do kraja prvog dela igre.

Petnaest minuta nastavka možemo slobodno da kažemo da smo bili bolji od Danaca - imali smo više prilika, a ubedljivo najbolja za kojom žalimo je ona iz 48. minuta.

Kolarov je izveo slobodan udarac, izolovao se Mitrović (uz Stojkovića najbolji pojedinac) na skoro osam metara isped gola, uputio glavom loptu koja se odbija od Šmajhelove refleksne reakcije, i pogađa prečku.

Bile su posle dobre kombinacije Markovića i Ljajića, a potom i još jedan pokušaj Mitrovića u 69. minutu glavom nakon Ivanovićevog pasa, ali je lopta završila iznad prečke.

Danska je videla da ne sme previše da se opušta, i reagovala u pravim momentima. Ničim izazvana je postigla i drugi gol, preko rezerviste Jakoba Polsena. Kako je lagano lopta išla ka mreži, tako su navijači Srbije uviđali da ni sledeće godine na evropskoj smotri neće imati za koga da navijaju.

DANSKA (4-3-3): Šmajhel, S. Poulsen, Ager, Kjar, Jakobsen, Kron-Deli (od 60. Jakob Polsen), Kvist (od 78. Kristensen), Hojbjerg, Eriksen, Bentner, J. Poulsen (od 74 Vibe).

SRBIJA (4-2-3-1): Stojković, Kolarov, Nastasić, Maksimović, Ivanović, Matić, Fejsa, Marković, Ljajić (od 81. Đuričić), Tošić (od 65. Kostić), Mitrović (od 90. Škuletić).

Rezultati I grupe:

Danska - Srbija 2:0

(Ju. Poulsen 13, Ja. Poulsen 87)

Jermenija - Portugalija 2:3

(Pizeli 14, Mkojan 72. - Ronaldo 29. penal, 55, 58)

Tabela: Portugalija 12, Danska 10, Albanija 7, Srbija 1, Jermenija 1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cukaricki fenomen

    13. jun 2015 | 22:20

    Ja pratim samo jos omladince. Ovi starci su ionako prodani i igraju samo za klubove. Vracajte Antica!!!

  • Valjevac

    13. jun 2015 | 22:23

    Raspustite lepe frizure i dajte deci sansu da uzmu bar bod!!!!

  • Tako nekako

    13. jun 2015 | 22:35

    Tole sahranio si srpski fudbal Nazalost kao i uvek u Srbiji neki ljudi su nedodorljivi A narod umoran, ali pitanje je dana.... Peti oktobar je bila revolucija boja duge , preslaba za opomenu vlastodrscima nakon nje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA