KO DOLAZI NA MARAKANU? Izbacio je Zvezdu pre dve godine, sada se ponovo vraća

Kazahstanski Kairat je pun stranaca, među njima i jedan Srbin

  • 7

Pre 13 godina Crvena zvezda je lako u dva meča izašla na kraj sa Kairatom iz Almatija. Bilo je 3:0 i 2:0 za tim čiji su članovi tada bili Nemanja Vidić, Ivan Gvozdenović, Radovan Krivokapić...

Ovoga puta, Zvezdu sigurno očekuje teži posao, jer je Kairat daleko najozbiljniji tim igre ekipe koje su mogle da budu rivali crveno - belih.

Osim što će na revanš ekipa morati da putuje neverovatnih 4,435 kilometara, srpski vicešampion protiv sebe imaće i klub sastavljen od iskusnih internacionalaca.

Printskrin: timeanddate.com Printskrin: timeanddate.com

Jedan od lidera tima je Sito Riera, Španac koji je bio deo tima Černomoreca kada je ukrajinski sastav pobedio Crveno bele. Riera je tada postigao i gol.

U ekipi su i dva Brazilca, Srbin Žarko Marković, ali i dva Rusa, igrač iz Obale Slonovače i Gambije.

Klub čiji futsal tim ima ndva naslova prvaka Evrope iza sebe igra na stadionu u Almatiju, koji je renoviran 2011. godine i kapaciteta je preko 20,000 mesta.

Ovo je peti izlazak kazahstanskog kluba u Evropu, osim tog leta kada je eliminisan od Crvene zvezde, klub je 2005. i 2006. u UEFA ligi stajao u prvom kolu kvalifikacija, dok je do sada najbolji rezultat drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ostvaren prošle godine.

Posle pobede nad albanskim Kukešijem, tim je jedva eliminisan od strane danskog Esbjerga (1:1, 0:1).

Zanimljivo, trener Kairata je dželat Partizana iz 2004. godine. Trener Vladimir Vajs je sa Artmedijom izbacio crno - bele na penale na poslednjem stepeniku ka Ligi šampiona te godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA