Zvezdin povratak na evro scenu! Čuka i Voša jure iznenađenje u gostima!

Vicešampion Srbije posle dve godine ponov igra evropsku utakmicu i to protiv Kairata na svom stadionu. Čukarički gostuje Domžalama, a Vojvodina u Budimpešti

  • 5

Počinje fudbalska sezona za srpske klubove koji učestvuju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Crvena zvezda, Vojvodina i Čukarički biju svoje prve bitke u 1. kolu kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje.

 

Nekadašnji šampioni Evrope, crveno-beli se vraćaju na međunarodnu scenu posle dve godine, a nasuprot sebe imaće za rivala kazahstanski Kairat koji u prvom susretu gostuje na stadionu "Rajko Mitić". Susret počinje od 20.45.

 

Biće ovo vrlo specifičan meč za sve navijače Zvezde, jer osim što njihov klub posle prošlogodišnje suspenzije iz evropskih takmičenja ponovo ima priliku da igra protiv evropskih timova, protiv ekipe iz Almatija debitovaće na klupi novi trener Miodrag Grof Božović od koga se očekuje da donese neku vrstu preporoda u klub i osim vraćanja titule možda izbori mesto u takmičenju po grupama Lige Evrope.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Što se tiče same utakmice trebalo bi pomenuti da su Kazahstanci u nekoj vrsti prednosti, jer su već u takmičarskoj formi, igraju prenstvo, dok će vicešampionu Srbije ovo biti prvi takmičarski duel posle priprema, a pritom su i dosta neuigrani i oslabljeni, jer neće moći da računaju na neka pojačanja koja su stigla u klub poslednjih dana.

 

- Nije ovo Kosovska bitka. Ako jedna utakmica bude uticala na atmosferu u klubu i čitavu sezonu, onda smo nastradali. Zvezda može da napravi veliki uspeh ako prođe dalje. Zvezdina sezona će biti uspešna ako osvoji duplu krunu - rekao je Božović uoči meča kako bi skinuo pritisak koji se stvorio u javnosti da je ovo meč godine.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Osvajač Kupa Srbije Čukarički u prvoj utakmici kvalifikacija gostuje u Sloveniji Domžalama. "Brđani" imaju u ovom dvomeču ulogu blagog autsajdera, ali daleko od toga da su bez šansi da eliminišu slovenačkog predstavnika koji jeste jači, ali samo na papiru.

 

Trener Vladan Milojević je pred meč rekao da je njegov tim dobio teškog rivala, ali da mu je drago što će igrati protiv ekipe koja igra lep fudbal i koju respektuje, ali se ne plaši, iako Slovenci imaju tim na okupu već dve godine. Ta utakmica počinje u 20 časova.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Vojvodina svoje putešestvije u Evropi počinje protiv jednog od najtežih rivala koji su mogli da joj zapadnu, a u pitanju je mađarski MTK.

 

Međutim, Novosađani na čelu sa njihovim trenerom Zlatomirom Zagorčićem smatraju da mogu ne samo da eliminišu tim iz Budimpešte, već i da su dovoljno kvalitetni da možda izbore plasman u takmičenje po grupama. Meč se igra ui Budimpešti od 20.30.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    2. jul 2015 | 09:10

    Uopste nemam osecaj da je neki bitan mec i bas me briga sta ce biti. Evropabje za Zvezdu i Partizan nerealna prica i ne treba se zanoaiti

  • Markec

    2. jul 2015 | 10:32

    Napred ZVEZDO,napred Voso,napred Cuko

  • Pera Detlic

    2. jul 2015 | 11:38

    Hajde da igramo fudbal ! Svi koji se takmice da daju sve od sebe,Marakana ceka dobre evropske utakmice i njena armija ! Bicemo i dalje bedna liga dok god igramo lose u Europi. Nadam se da ce i moj Partizan dobro igrati. Moramo imati makar malo vere u nas fudbal !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA