PREKINUT MEČ! Đoković na set od četvrtfinala! (FOTO)

Najbolji svetski teniser izgubio je prva dva seta u taj brejku identičnim rezultatom, a zatim je demolirao rivala i izjednačio na 2:2 * Zbog mraka u Londonu meč je odložen za utorak od 14 sati

  • 14

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igra meč 1/8 finala Vimbldona protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike. Trenutni rezultat je 2:2 u setovima 6:7 (6:8), 6:7 (6:8) 6:1, 6:4, ali je meč prekinut zbog mraka u Londonu.

Zbog ovih mečeva su organizatori Vimbldona pomerili Đokovića sa centralnog terena!

BROJ 1, NOVAK ĐOKOVIĆ: Četiri godine je prošlo, on i dalje vlada tenisom! (FOTO)

Dvojica tenisera nastaviće svoj duel sutra od 14 sati.

Pobednika susreta između Ðokovića i Andersona u četvrtfinalu Vimbldona čeka Hrvat Marin Čilić, koji je pobedio Amerikanca Denisa Kudlu u četiri seta - 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Veoma loše je najbolji svetski teniser ušao u ovaj meč. Gubio je sa 2:0 u setovima, najviše zahvaljujući agresivnoj igri rivala koji je napravio u prva dva seta čak 24 asa, naspram samo šest Đokovića.

U prva dva seta nije bilo brejkova u regularnom delu, tek u taj brejku Južnoafrikanac je bio pribraniji i uspeo je da u ključnim momentima napravi mini brejkove i da sa 8:6 osvoji prvi set.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U drugom setu viđena je identična slika. Đoković se mučio da uspostavi svoju igru protiv ovakvog protivnika,a Anderson je nastavio da igra dobro.

Ponovo se došlo do taj brejka u kojem je Novak imao velikih 5:2, ali je na volšeban način dozvolio protivniku da se vrati i da osvoji set sa 8:6.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izgledalo je kao da se bliži kraj Novakovog puta na Vimbldonu, a onda je usledilo buđenje. Poslednji put kad aje Novak gubio sa 2:0 bilo je 2012. na Rolan Garosu ali tada se vratio i pobedio u 4. kolu.

Treći set je bio model kako igra najbolji igrač sveta. Ušao je mnogo hrabrije u set, napravio odmah brejk uzeo svoja dva servis gema i poveo sa 3:0.

Uskoro je bilo 5:1 a zatim je Novak na svoj servis završio ovaj set ubedljivo 6:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Četvrti set je bilo sličan, ponovo jedan rani brejk za vođstvo 3:1 i kasnije održavanje brejka prednosti.

Đoković je totalno primirio servis igru Andersona i uspostavio kontrolu na terenu i stigao do 2:2 u setovima.

Meč je zatim prekinut zbog mraka i biće nastavljenu utorak.

Vimbldon logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA