IZBACIĆEMO VAS! Nova uznemirujuća poruka srpskom fudbalu iz Evrope!

Sportski sud je izneo obrazloženje o odluci da dodeli pobedu iz meča u Beogradu Albancima, u kome između ostalog piše da je UEFA bila previše blaga

  • 55

Ogromna ogorčenost ja zavladala u srpskoj javnosti posle odluke Suda za Sportsku arbitražu da dodeli Albancima pobedu iz utakmice u Beogradu, a posle obrazloženja koje je stiglo od Suda iz Lozane možemo samo konstatovati da smo još i dobro prošli, ali i da nam je ovo poslednje veliko upozorenja.

ZVANIČNO, U MINUSU SMO: UEFA potvrdila Srbiji -2 boda! Da li to znači da je vapaj FSS uzaludan?

Na 120 strana je Sud obrazložio zašto je doneo odluku da prihvati žalbu Fudbalskog saveza Albanije, a da odbije istu od Fudbalskog saveza Srbije, što jeste protivno članovima pravila igre i može izazvati velike probleme u budućnosti. Međutim, s obzirom na istoriju incidenata srpskih huligana ovakva odluka je bila najmanje što se moglo doneti.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Kako je Sud u Lozani obrazložio, UEFA je bila previše blaga prema našem Savezu kada je izricala prvostepenu kaznu zbog uletanja huligana na teren i tuče sa fudbalerima Albanije, i da je trebalo da budemo izbačeni iz kvalifikacija, što bi prema njihovom mišljenju bila prava kazna.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

- Postupci srpskih navijača se ne mogu tolerisati i bilo bi potpuno adekvatno i proporcionalno da se primene mnogo strože kazne nego što je izgubljena utakmica, a to je diskvalifikacija iz trenutnog takmičenaj, naročito ako se ima u vidu da su ovo višestruki prekršaji - navodi se u jednoj od tačaka obrazloženja.

Sportski sud očigledno nije imao više strpljenja za srpske navijače koji upadaju na teren (dobro su zapamtili svaki incident od Đenove do Kruševca), a pored toga navedeno je da je nedopustivo da huligani uleću na teren i tuku protivničke igrače, i ugrožavaju njihovu bezbednost kao i bezbednost službenih lica, te da su na svu sreću izbegnute fatalne posledice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe nije prihvaćeno ni poređenje koje je priložio FSS sa kaznama iz mečeva Italija - Hrvatska, Bugarska - Hrvatska... Uz sve to se smatra da naš Fudbalski savez snosi najmanju krivicu, kao i igračui, te da njima nije uupućen nikakav prekor. Zamera se što još uvek nema državnog zakona o sprečavanju nasilja na stadionima.

Na osnovu svega ovoga, morali bismo ovo da shvatimo kao ozbiljno upozorenje i nadležni organi bi trebalo da se konačno najozbiljnije moguće pozabave huliganima na stadionima, jer u suprotnom sledeći ponovljeni ovakav slučaj će značiti istog trenutka izbacivanje našeg nacionalnog tima ili klubova iz evropskih takmičenja, možda i na duži niz godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    14. jul 2015 | 10:15

    FSS da odbije da igra ove kvalifikacije do kraja

  • Vuk

    14. jul 2015 | 15:57

    Istupiti iz kvalifikacija

  • gorgeous

    14. jul 2015 | 10:48

    ukinuti fudbal u srbiji ne zbog uefe i te ološi nego zbog naših u savezu(ne bi imali odakle da kradu) i zbog menadžera i menadžerčića zbog korupcije i tatinih sinova sa dve leve noge koji imaju prednost u odnosu na talentovanu decu. i zbog gomile drugih stvari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA