TRANSFERI: Vidal na korak od Bajerna, četvorica bivših Zvezdaša u Nišu

Kraj još jednog dana na letnjoj pijaci. Budite i dalje uz Telegraf sport i pratite sva dešavanja tokom prelaznog roka 2015. godine

  • 0
Printskrin: lacuarta.com Printskrin: lacuarta.com

Završen je i petnaesti dan letnjeg prelaznog roka, koji ste mogli uživo da pratite na našem portalu, a evo i kratkog rezimea kako su poslovali klubovi.

U smiraj dana nemački i italijanski mediji "na sva zvona" su objavili vest o prelasku Artura Vidala iz Juventusa u Bajern. U četvrtak se očekuje više detalja o tome...

Bivši veliki talenat Barselone Đovani Dos Santos novi je igrač Los Anđeles Galaksija, u koji je stigao iz Viljareala.

Niški Radnički je angažovao četvoricu igrača, od toga su trojica nekada u isto vreme nosila dres Crvene zvezde: Trifunović, Ignjatijević i Bogdanović.

21:52 - VIDAL BLIZU BAJERNA - OZBILJNO JE!

Italijanski mediji bruje o tome da je Arturo Vidal vrlo blizu prelaska u minhenski Bajern. Pozivajući se na čileanske izvore, mediji na Čizmi pišu da je ofanzivac Juventusa porodicu obavestio da ide u Bajern, što im je bio prvi trag da nastave da "kopaju".

Najnovija vest glasi da su dva kluba u "poodmaklim pregovorima", uz potvrdu da je Vidalov agent trenutno u Minhenu gde posreduje u sve izvesnijem transferu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

21:27 - MONAKO BI MANGALU

Prema informacijama Frans Fudbala Monako bi da pozajmi defanzivca Mančester sitija Elakima Mangalu (24) kako bi nadomestio odlazak Ajmena Abdenura (25) u Milan. Navodno, ni Mangala nema ništa protiv ovakve ideje, jer želi više da igra i tako se nametne selektoru Francuske za Euro 2016. godine.

20:48 - SALAHA ZOVE NAPOLI?

Egipćanin Mohamed Salah vrlo je tražena "roba" ovog leta. Od kada mu je istakao ugovor o pozajmici sa Fiorentinom, mediji ga "seljakaju" u mnoge klubove, ali je on i dalje Čelsijev, dok drugačije ne kaže Murinjo.

Poslednja vest kaže da je Napoli poslao ponudu "plavcima" od 22 miliona evra za Salaha, što je njegov agent demantovao.

19.34 - FREDI ADU NAŠAO 13. KLUB

Nekadašnji napadač Jagodine nastavio je da luta po svetu. Novi klub, 13. po redu, jeste američki drugoligaš Tampa Bej.

19.29 - RUSI DOBIJAJU NOVOG SELEKTORA

Kako ruska Gazeta prenosi, Stanislav Čerčesov je prvi kandidat da na klupi reprezentacije zameni Fabija Kapela.

- Glavna prednost mu je što je slobodan trener, ali i sjajan motivator - navode Rusi.

19:12 - DAUNING SE VRATIO KUĆI

Engleski fudbaler Stjuart Dauning (30) vratio se u klub u kome je ponikao - Midlzbro. Bivši fudbaler Liverpula je minulu sezonu proveo u Vest Hemu. U redove člana Čempionšipa vraća se posle šest sezona i potpisaće trogodišnji ugovor.

18.54 - JUNAJTED RAZMIŠLJA DA ''SKINE'' POJAČANJE LIVERPULU

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kristijan Benteke je bio viđen kao novi napadač Liverpula ove sezone, ali sudeći po komentaru koji je lajkovao Belgijanac bi pre u Junajted. Jedna od čitalaca je na Tviteru napisao da bi Benteke bio odlična zamena Runiju što se svidelo napadaču Aston Vile.

Podsetimo, otkupna klauzula je 32 miliona funti.

18.23 - REALOV PAKLEN PLAN

Čelnici Reala iz Madrida već pola godine pokušavaju da dovedu Davida De Heu, ali Junajted ne da ispod zacrtanog obeštećenja. Ipka, Madriđani su skovali novi plan po kom će čekati da Špancu istekne ugovor i sledeće sezone ga dovedu za džabe. tačnije, ne za džabe nego za pet miliona evra koliko će zastupnici dobiti bonus.

18.04 - AKSEL VICEL U ČELSIJU?

Belgijski vezista će najverovatnije napustiti Zenit u ovom prelaznom roku, pošto će Rusi teško moći da odbiju Čelsi. Milan su uspeli cifrom od 40 miliona evra, ali Plavce će predstavljati lično Roman Abramovič.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

17:35 - ARSENAL ŠALJE NAPADAČA U AJAKS

Jaja Sanogo (22) se nije snašao u Arsenalu, nije ni u Kristal Palasu gde se obreo na pozajmici prethodne polusezone, ali to mu neće smetati da nastavi karijeru u Ajaksu. Holandski mediji pišu da je samo pitanje dana kada će francuski napadač pristupiti Kopljanicima.

17:19 - RADNIČKI DOVEO ŠESTORICU!

Niški Radnički je za samo dva dana potpisao ugovore sa čak šestoricom novih igrača. Zanimljivo, dres "Reala sa Nišave" u narednoj sezoni nosiće trojica nekadašnjih fudbalera Zvezde: Nikola Ignjatijević, Miloš Trifunović i Vladimir Bogdanović, a očekuje se da to učini i nekadašnji saigrač ovog trija - Milan Blažić, koji trenira pod palicom Milana Rastavca.

Pored pomenutih, novi igrači Radničkog postali su Lazar Rosić, Dejan Babić i Nikola Ašćerić.

17:05 - AIMAR ZAVRŠIO KARIJERU

Da skrenemo za trenutak od transfer aktuelnosti... Bivši argentinski fudbaler Pablo Aimar (35) završio je karijeru posle odluke trenera River Plate Marsela Galjarda da ga ne koristi za meč polufinala Kopa Libertadores protiv Guaranija.

Juče su me obavestili da neću biti u timu za predstojeću utakmicu i ja razumem odluku. Ne želim da zauzimam mesto koje je rezervisano za nekog drugog i zato napuštam profesionalni fudbal - prelomio je Argentinac.

Aimar je u karijeri igrao za Valensiju, Saragosu, Benfiku, kratko se zadržao i u Maleziji.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

15:03 - BRAZILAC POTPISAO ZA VALENSIJU

Na Mestalju je stigao Danilo Barbosa (19), mladi reprezentativac Brazila, koga je Valensija uzela na pozajmicu iz Brage sa opcijom da otkupi njegov ugovor narednog leta po ceni od 7 miliona evra.

- Srećan sam što sam stigao u ovako veliki klub, bogate istorije čiji deo želim da budem - prvi su utisci Brazilca po dolasku na Mediteran.

14.27 - DOS SANTOS U LOS ANĐELESU

Los Anđeles Galaksi potvrdio je da je završen transfer Đovanija dos Santosa iz Viljareala.

- Ovo će biti izazov za njega. Još nije bio u klubu gde se od njega očekuje velika odgovornost - rekao je trener američkog kluba Brus Arena.

Dvadesetšestogodišnji fudbaler je prethodne dve sezone proveo u Viljarealu.

14.02 - STOUK PAZARIO U BARSELONI

Stouk je potvrdio da je iz Barselone doveo 19-godišnjeg Mohu El Uriačija.

Igrač je odbio da potpiše nov ugovor sa katalonskim klubom, i biće sedmo pojačanje za premijerligaša.

13.45 - KEDIRA ZVANIČNO U JUVENTUSU

Sami Kedira zvanično je predstavljen u Juventusu. Nosiće broj 28.

- Ovde sam da sa Juveom stignem do još jednog finala Lige šampiona. Znam da treba da zaslužim svoje mesto u prvih 11. Ima konkurencije u veznom redu. Izabrao sam broj 28, jer sam ga nosio dok sam igrao u svom prvom klubu, Štutgartu.Igrao sam tri godine sa Alvarom Moratom. Njegova prva sezona u Juventusu je bila krucijalna za razvoj - rekao je Kedira.

13.15 - KEITA OSTAJE U ROMI

Fudbaler iz Malija Sejdu Keita potpisao je nov ugovor sa Romom. Tridesetpetogodišnji igrač će još godinu dana nositi dres "vučice".

- Odbijao sam ogromne ponude jer su ovo klub i navijači koji si mu ukazali ljubav i poštovanje. Srećan sam što sam potpisao novi ugovor. Tačno je da je novac važan, ali u mojim godinama su važni i ljubav i poštovanje. Nadam se da ćemo imati još bolju sezonu - rekao je Keita. <

strong>12.51 - MAKSI PEREIRA U PORTOU Bomba u Portugaliji! Dugogodišnji desni bek Benfike Maksi Pereira nije produžio ugovor sa klubom, pa je prešao u redove ljutog rivala - Porto!

12.30 - IGUAIN NE IDE NIKUDA

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis isključjio je svaku mogućnost da Gonzalo Iguain napusti klub.

- Ne postoji nikakva šansa da Iguain ode. Gonzalo je igrač Napolija. Klauzula u njegovom ugovoru jasno govori da nema mesta spekulacijama - rekao je čelnik Napolija u razgovoru za "Medijaset".

12.15 - PARE OD STERLINGA LIVERPUL TROŠI NA...

Liverpul je napunio kasu prodajom Rahima Sterlinga Mančester Sitiju za, a više od polovine od dobijenih 49 miliona funtii planira da utroši na dolazak Kristijana Bentekea iz Aston Vile.

Belgijski golgeter u poslednje tri sezone imao je dvocifren učinak, postigao je ukupno 49 golova an 100 utakmica, pa se klub sa Enfilda uključio u trku za njegov transfer zajedno sa Mančester Junajtedom i Totenhemom.

Benteke ima 24 godine, igrao je za Genk, Standard, Kortrijk i Mehelen, dok je za Belgiju na 24 utakmice postigao sedam golova.

12.09 - OPET JUNAJTED! SADA HOĆE STEFANA SAVIĆA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted popunjava veliki prostor u tračevima. Navodno, uključio se u trku za transfer crnogorskog reprezentativca Stefana Savića iz Fiorentine, prenosi "Tutosport".

Prema navodima italijanskog lista, menadžer Junajteda Luj Van Gal želi da vrati Savića u Premijer ligu i Mančester, gde je već proveo jednu sezonu kao član gradskog rivala Sitija i osvojio titulu.

Prethodnih dana mediji su pisali o interesovanju madridskog Atletika i Zenita za 24-godišnjeg defanzivca, koji je karijeru počeo u BSK-u iz Borče, a potom nastupao za Partizan.

Savić je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 32 utakmice i postigao dva gola.

11.54 - VOTFORD KUPUJE U HOLANDIJI

Premijeligaški klub ponudio je AZ Alkmaru 3.5 miliona funti za holandskog krilnog igrača Stivena Berguisa.

Fudbaler je prošle sezone postigao 11 golova, a ovih dana se spekulisalo da bi karijeru mogao da nastavi u PSV Ajndhovenu.

Ukoliko Votford uspe da ga dovede, biće osmi igrač koji je pojačao ekipu u ovom roku.

11.39 - ZVEZDA SE RASPITUJE ZA CRNOGORCA

Crvena zvezda zainteresovana je da dovede Marka Vukčevića iz Olimpije.

Opširnije OVDE.

11.27 - NOVA JUNAJTEDOVA GOLMAN-META

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted će pokušati da dovede Serhija Romera, javlja "Miror".

Naime, 28-godišnji argentinski golman je sada slobodan igrač, pošto mu je na kraju sezone istekao ugovor sa Sampdorijom.

Za istog igrača zainteresovana je i Roma.

11.05 - NOVA PONUDA LACIJA ZA ZLATNOG SRPSKOG OMLADINCA

Lacio nema kud, osim da pojača ponudu za Sergeja Milinković Savića, a prema pisanju "Korijere delo Sport", rimski klub je sinoć javio čelnicima Genka da će za Srbina izdvojiti deset miliona evra.

10.47 - MILAN NE ODUSTAJE OD ROMANJOLIJA

Italijanski "Korijere dela Sera" piše da je Milan poslao još jednu jaču ponudu za fudbalera Rome, Alesija Romanjolija, nakon što je prethodna od 25 miliona evra odbijena.

List navodi da je trener Siniša Mihajlović uporan u želji da dovede igrača sa kojim je sarađivao kao pozajljeni fudbaler u Sampdoriji.

10.38 - SANDERLEND OSTAO BEZ POJAČANJA NA PREGLEDIMA

Belgijski defanzivac Nikolas Lombartes nije prošao medicinske preglede u Sanderlendu.

Tridesetogodišnji reprezentativac nastupao je za Zenit od 2007. godine

10.28 - Sinoć je navijače Crvene zvezde dočekala informacija o povratku Filipa Kasalice u klub. Evo šta je on o tome rekao: http://bit.ly/1K743km

10.15 - KOVAČIĆ NEĆE U LIVERPUL

- Želim da pobeđujem sa Interom. Iz kluba mi niko nije rekao da žele da me prodaju. Zato sam i produžio ugovor do 2019. godine - izjavio je hrvatski fudbaler, koji je ovom izjavom završio spekulacije o prelasku u Liverpul.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

10.00 - REAL ŠALJE IGRAČA LIVERPULU, AKO...

"Dejli mejl" izveštava da će Real Madrid pregovarati sa Liverpulom po pitanju transfera Asijera Iljaramendija ukoliko španski klub osigura potpis Vilijama Karvalja.

To će rastužiti Arsena Vengera, jer je on odavno bacio pogled na Karvalja, vezistu Sportinga i najboljeg igrača U21 EP. Za ovog igrača valja izdvojiti 45 miliona evra.

9.45 - KOLAROV NEĆE KOD MIHAJLOVIĆA

Mediji ovog jutra spekulišu da je Aleksandar Kolarov definitivno odlučio da odbije Sinišu Mihajlovića i Milan, iako ne bi imao problem da ponovo zaigra u Seriji A.

Navodno, jedan od glavnih razloga da Kolarov kaže "ne", jeste plata koju dobija u Mačester Sitiju (skoro pet miliona evra po sezoni, do 2018. godine), a koju u Milanu nikako ne bi mogli da mu daju.

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA