ALEKSANDAR THE GREAT: Englezi ponosno predstavili srpskog napadača!

Aleksandar Mitrović, ako se da zaključiti po predstavljanju koje je dobio na sajtu Njukasla, bie glavna zvezda i uzdanica tima

  • 1
Printskrin: nufc.co.uk Printskrin: nufc.co.uk

Euforija je zavladala u Njukaslu posle zvaničnog predstavljanja Aleksandra Mitrovića kao novog pojačanja tog kluba. O tome dovoljno svedoči i naslov u jednom od nekoliko tekstova o srpskom reprezentativcu koji glasi "Aleksandar Veliki".

>>> Mitar je sam odštampao svoj novi dres u Njukaslu! (FOTO) (VIDEO)

>>> Detalji monstruoznog ugovora Mitrovića: Koliko će i zašta sve dobijati pare u Njukaslu

Potrudili su se zaposleni na sajtu "svraka" da što bolje predstave nekadašanjeg navijača Partizana navijačima od koga očekuju da učini ono što je Širer radio krajem devedesetih godina - da povede klub ka samom vrhu Premijer lige.

Tako je osim inicijalnog teksta o ozvaničenju petogodišnje vernosti na koju se Srbin obavezao crno-belima sa Ostrva i njegovog zaduživanja opreme, napravljen i tekst o svemu što bi pristalice Njukasla trebalo da znaju o Mitroviću, gde se između ostalog navodi:

1. Rođen je u Smederevu, a sa 10 godina je prešao u Partizan.

2. Sa samo 17 godina je potpisao profesionalni ugovor i postigao svoj prvi gol u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Valete.

3. U prvoj sezoni je bio najbolji strelac Partizana sa 15 golova.

4. Najskuplji je igrač koji je zaigrao za Anderleht pošto je 2013. godine plaćen 5 miliona evra.

5. Osim što postiže golove i asistira, branio je i na jednom meču Lige šampiona kada je golman Anderlehta isključen.

6. Postigao je gol za izjednačenje protiv Arsenala u 90. minutu.

7. Za dve sezone u Anderlehtu je na 69 mečeva dao 36 golova.

Koliko je cenjen i koliko se od njega očekuje govori i izjava Stiva Meklarena nakon promocije da se klub borio svim silama sa drugim konkurentima za potpis, prema njegovom mišljenju, najtalentovanijeg fudbalera Evrope i da je njegovo dovođenje bilo prioritet.

O tome govori podatak i da su ga platili 18,7 miliona evra što je četvrti najskuplji transfer i istoriji ovog kluba, a član srpske selekcije će zarađivati 47.000 funti nedeljno.

Navijači "svraka" nema sumnje mnogo očekuju od njega, pre svega da postane novi vođa tima ili "novi Alen Širer", zbog čega će srpski fudbaler biti pod velikim pritiskom kako njih, tako i medija, ali i on sam je rekao da želi da stekne status kakav ima legenda tima sa "Sent Džejms parka".

- Biće pritiska, to je sigurno, ali ja to volim. Navijač sam Njukasla i ponosan sam što sam ovde. Za mene je Njukasl najbolji klub za napredak. Igraću pred neverovatnim navijačima i jedva čekam moju prvu utakmicu - izjavio je Mitrović u svom prvom interjuu za klupsku televiziju.

Njegov bivši klub Anderleht mu se putem svog Tviter naloga za hvalio na svemu što je učinio za njih i poželeo sreću u nastavku karijere.

Posle svega ovoga nema sumnje da će rođeni Smederevac biti prva zvezda tima naredne sezone od koje se mnogo očekuje, pre svega da opravda onaj naslov sa početka ove priče - da bude zaista "Aleksandar Veliki".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA