TRANSFERI: Čelsijeve vedete iz prošle decenije stigle u MLS, dan u Zvezdi pun preokreta!

Kraj još jednog dana. Pratite Telegraf Sport i ubuduće i budite upućeni u sva dešavanja na letnjoj pijaci

  • 0

Završen je još jedan dan na fudbalskoj pijaci. Mnogo je obećavao početak nove radne nedelje kada su u pitanju transferi, bilo je dosta protoka informacija, ali i igrača uz naravno par neočekivanih iznenađenja.

 

>>> Ovde pogledajte najvažnije transfere za subotu

 

>>> Ovde pogledajte najvažnije transfere od nedelje

 

Da vidimo u kratkom rezimeu koji su to transferi i tračevi bili najzvučniji ovog ponedeljka.

 

Mančester junajted je doveo novog golmana - Serhija Romera.

 

Džon Teri je rekao da će još dve godine igrati za Čelsi.

 

Aston Vila je u jednom danu dobila dva pojačanja - Hose Anhela Krespa i Džordana Ajua.

 

Suli Muntari otišao u Al Itihad iz Saudijske Arabije.

 

Ibrahim Afelaj karijeru nastavlja u Stouku.

 

Drogba je prešao u Montreal, a Šon Rajt-Filips u Njujork Red Bulu.

 

Budite i ubuduće uz Telegraf Sport i pratite sva dešavanja tokom letnjeg prelaznog roka.

 

22:20 - ROMA KUPUJE U BARSI

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Vicešampion Italije veoma je zainteresovan za beka Barselone, Andrija, a čak su poslali i zvaničnu ponudu za njega koja iznosi 4 miliona evra. Međutim, izgleda da u ugovoru Brazilca stoji otkupna klauzula na duplo veću sumu, tako da će verovatno Rimljani biti odbijeni.

 

21:59 - MANKILJO U MARSEJU

 

Havi Mankiljo nije uspeo prethodne sezone da se nametne na pozajmici u Liverpulu, a nema za njega mesta ni u Atletiku, pa je morao ponovo van "Visente Kalderona". On će narednih godinu dana provesti na pozajmici u Olimpiku iz Marseja.

 

21:32 - NOVA JUVENTUSOVA PONUDA ZA DRAKSLERA

 

Prema pisanju Skaj Italije, Juventus je poslao novu ponudu u Gelzenkirhen na adresu Šalkea za Džulijana Drakslera. Transfer talentovanog Nemca je jedna od najdužih saga koje traju ovog leta, a kako javlja Đanluka Di Marzio "stara dama" nudi 15 miliona uz bonuse na osnovu igara Nemcima.

 

21:06 - TERZIĆ U SARAJEVU ZBOG VUNDERKINDA IZ TREBINJA

 

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je boravio zajedno sa Ognjenom Koromanom u Sarajevu kako bi na delu video talentovanog Gojka Cimirota. Više o svemu tome možete pročitati na >>> Terzić gledao na delu supertalentovanog vezistu iz Trebinja! (VIDEO)

 

20:45 - IPAK, PELE NEĆE U ZVEZDU

 

Nije prošlo ni nekoliko sati od pojavljivanja informacije da bi Žudilson Pele mogao da pojača Crvenu zvezdu, stigao je demanti u vidu njegovog prelaska iz Benfike u Pakoš Fereiru. Više o tome na sledećem linku >>> PREOKRET: Portugalci oteli Zvezdi Pelea!

 

20:30 - ABU DIJABI DOBIO NEOBIČNU PONUDU

 

Sećate li se Abu Dijabija koji je najavljivan kao novi Patrik Vijera u Arsenalu. To se naravno nije dogodilo, mada su ga i povrede sputale dosta. Od letos je slobodan igrač posle rastanka sa "tobdžijama", a sada mu je Marsej ponudio specifičan ugovor koji se obično nudi igračima sklonim povredama.

 

Ekipa iz lučkog grada nudi iskusnom vezisti da potpiše ugovor po kome će zarađivati onoliko koliko bude igrao.

 

20:18 - MONTREAL POTVRDIO - DROGBA JE NAŠ!

 

Kao što je i bilo najavljeno tokom dana, Didije Drogba karijeru će nastaviti u MLS ligi, u redovima kanadskog Montreala, koji je potvrdio dogovor sa slavnim golgeterom.

 

 

20:13 - BASTIJA SE POJAČALA IZ SITIJA

 

Francuz Seko Fofana (20) još nije dovoljno dobar  da krene sezonu u Sitiju, pa su ga "građani" i drugu godinu zaredom od kada su ga doveli, poslali u drugu sredinu. Posle Fulama, Fofana će u Bastiju, sa kojom je dogovorio jednogodišnju pozajmicu.

 

19:21 - AFELAJ POTPISAO

 

Bivši holandski reprezentativac Ibrahim Afelaj potpisao je dvogodišnji ugovor sa Stoukom nakon što je jutros prošao lekarske preglede. On je stigao na "Britanija" stadion kao slobodan igrač posle raksida saradnje sa Barselonom.

 

 

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

 

18:58 - SAKO NA PREGLEDIMA U BIRMINGEMU

 

Bakari Sako, bivši napadač Volverhemptona, nalazi se na lekarskim pregledima u Birmingemu, gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Vest Bromvič Albionom. On je bio želja VBA i u januarskom prelaznom roku.

 

18:34 - 10. POJAČANJE VOTFORDA

 

"Hornetsi" se žestoko spremaju za povratak u Premijer ligu, već su doveli veliki broj igrača, ali ne prestaju sa ojačavanjem svih linija tima. Sada je stigao Stiven Berghuis iz AZ Alkmara za 4,6 miliona funti.

 

18:15 - NAPOLI KVARI POSAO FIORENTINI I GALATASARAJU

 

Rumunski štoper Vlad Kirikeš trenutno je na tromeđi pošto ga, pored Galatasaraja i Fiorentine, hoće i Napoli. Predstavnici kluba iz Napulja su se sastali sa agentom igrača i izneli svoju ponudu, kojom žele da gurnu u drugi plan onu koju je Fiorentina već ponudila Totenhemu za defanzivca: milion evra za pozajmicu i još pet miliona za otkup ugovora narednog leta.

 

16:16 - AJU STIGAO U VILU

 

Džordan Aju je napustio Lorijen i postao član Aston Vile.

 

15:47 - RAJT-FILIPS U MLS

 

Šon Rajt Filips je novi igrač Njujork Red Bula. Bivši igrač Čelsija i Mančester Sitija igraće zajedno sa bratom Bredlijem.

 

15:00 - BEŠIKTAŠ ŠALJE AVION PO GOMEZA

 

Turski klubovi ovog leta ne žale novac, a to dokazuje i Bešiktaš, koji želi da pojača napad dovođenjem Marija Gomeza iz Fiorentine. Klub iz Istanbula i Fiorentina su blizu dogovora prema najnovijim informacijama, a ukoliko on bude postignut, privatan avion bi došao po Gomeza u utorak. Vrednost obeštećenja se procenjuje na 8 miliona evra, a za nekadašnjeg napadača Bajerna zainteresovan je i Liverpul.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

14:30 - ARSENAL NUDI 12 MILIONA EVRA ZA LJORENTEA

 

Arsen Venger je u potrazi za napadačima. Velika želja mu je Karim Benzema, za koga je spreman da ponudi poboljšanu ponudu, nakon što je Real odbio 43 miliona evra. Menadžer Arsenala, za koga u fudbalskom svetu kažu da ''ima zmiju u džepu'', spreman je da izdvoji preko 60 miliona evra za napadački tandem.

 

14:00 - OKAKA NA PUTU KA ANDERLEHTU

 

Šampion Belgije mogao bi da pomogne Vojvodini pred duel u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su se prema italijanskom Skaj Sportu Anderleht i Sampdorija dogovorili oko transfera Stefana Okake.

 

13:30 - DROGBA SE SELI U KANADU

 

Legendarni napadač Čelsija najverovatnije prelazi u Montreal Impakt. Drogba je blizu dogovora sa klubom iz Kanade, koji se takmiči u MLS ligi. Dve strane su u poodmaklim pregovorima. Zainteresovan za Drogbu je i Čikago Fajer, ali je za sada Montreal znatno bliži pobedi u trci za potpis napadača Obale Slonovače. Ukoliko prihvati ponudu Montreala, Drogba će u Kanadi provesti narednih 18 meseci.

 

Foto: Partizan.rs

Foto: Partizan.rs

 

13:10 - NOVI SAŠA ILIĆ POTPISAO PROFESIONALNI UGOVOR SA PARTIZANOM

 

Šampion Srbije je potpisao profesionalni ugovor sa talentovanim Sašom Lukićem, za koga se poslednjih dana spekulisalo da neće ostati u Humskoj. >>> Detaljnije o ovom transferu čitajte ovde

 

Foto: Twitter/@

Foto: Twitter/@

 

12:50 - BOMBA U ATLETIKU: Za sve je kriva njegova mama! (FOTO) (VIDEO)

 

Pojavila se na promociji novog fudbalera Atletiko Madrida i izazvala pravu pometnju, a nije ostavila ravnodušnim ni predsednika Atletiko Madrida, koji je morao javno da prokomentariše njenu lepotu.

 

12:20 - RAT TOTENHEMA I ŠALKEA

 

Totenhem je ponudio 12 miliona evra za 19-godišnjeg Leroja Sanea, što je izazvalo bes trenera ekipe iz Gelzenkirhena.

 

- On nije na prodaju i on je igrač oko koga ćemo graditi tim u budućnosti, poseduje neverovatan talenat i želimo da ga zadržimo - rekao je Horst Held.

 

Šalke će ovog leta najverovatnije napustiti Julijan Draksler, koji ima ponudu Juventusa, a odlazak novog talenta bio bi prejak udarac za klub sa Veltins arene.

 

Foto: Profimedia/Abaca

Foto: Profimedia/Abaca

 

12:00 - IBRA DEMANTUJE GLASINE DA PRELAZI U JUNAJTED

 

Jedan od najboljih napadača današnjice demantovao je da će napustiti Pariz i preći u Mančester junajted.

 

- Nije istina da ću preći u Mančester, Junajted je fantastičan klub, ali srećan sam u PSŽ-u. Imam ugovor na još godinu dana i posle toga ću videti. Za sada sam siguran da ostajem u PSŽ-u i uživam u tome - rekao je Ibrahimović.

 

>>> Ibrahimović ponovo divljao: Šveđanin namerno zabo Terija laktom u lice! (VIDEO)

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

11:45 - MUNTARI U SAUDIJSKOJ ARABIJI

 

Doskorašnji fudbaler Milana Suli Muntari karijeru će nastaviti u saudijskom Al Itihadu, potvrđeno je na sajtu kluba. Vezista iz Gane potpisao je dvogodišnji ugovor, prema kojem će zarađivati sedam miliona dolara po sezoni.

 

11:30 - NEKADAŠNJA NADA BARSELONE NA PREGLEDIMA U STOUKU

 

Britanski mediji su kao najnoviju vest objavili da je bivše krilo Barselone Ibrahim Afelaj na medicinskim pregledima u Stouku. On je ponikao u PSV-u, odakle se 2011. godine preselio u Barselonu, ali ga je povreda sprečila da se istakne na Nou Kampu. Sezonu 2012/13 je proveo u Šalkeu na pozajmici, da bi kasnije bio prosleđen i Olimpijakosu. Ugovor sa Barselonom mu je istekao pre mesec dana, pa u ekipu Marka Hjuza prelazi kao slobodan igrač.

 

11:15 - ŠĆESNI POTVRDIO ODLAZAK U ROMU

 

Golman Arsenala Vojćeh Šćesni potvrdio je na svom Instagram profilu da će se preseliti u Romu. On je pozdravio navijače Vučice i rekao da je veoma srećan što će potpisati za klub sa Olimpika.

 

 

 

11:00 - KRESPO U ASTON VILI

 

Aston Vila i Kordoba postigli su dogovor o transferu Hose Anhela Krespa, objavio je španski klub. Defanzivac će danas doputovati u Birmingem kako bi obavio medicinske preglede, posle ćega će se priključiti ekipi Tima Šervuda.

 

10:45 - TERI VERAN ČELSIJU

 

Džon Teri je izjavio da je Čelsi jedini klub iz Premijer lige za koji će igrati, i istakao da će ostati na Stanford Bridžu još najmanje dve godine.

 

10:30 - RAMOS OSTAJE U REALU

 

Spekulisalo se da bi Serhio Ramos mogao da napusti Santjago Bernabe ovog leta i preseli se na Old Traford. Defanzivac Reala je bio nezadovoljan tretmanom u Madridu, ali je po svemu sudeći nesporazum sa Florentinom Prezom izglađen. Ramos i njegov agent su imali sastanak sa predsednikom kluba, koji mu je ponudio novi ugovor, vredan 10 miliona evra po sezoni, što će Španac najverovatnije i prihvatiti.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

10:00 - ŠALKE POSTAVIO ULTIMATUM DRAKSLERU

 

Klub iz Gelzenkirhena odredio je rok svom najboljem igraču da se izjasni o ponudi Juventusa do kraja nedelje, kako bi, u slučaju njegovog odlaska imali dovoljno vremena da dovedu Đerdana Šaćirija iz Intera.

 

09:30 - ARSENAL NUDI 50 MILIONA ZA BENZEMU

 

Karim Benzema je jedna od najvećih želja Arsena Vengera. Francuski stručnjak, inače poznat kao škrt na novcu, ne žali sredstva kako bi doveo reprezentativca Francuske. On je, prema informacijama ostrvskih medija pripremio 50 miliona evra za obeštećenje Real Madridu.

 

09:15 - ČELSI PONUDIO 34 MILONA EVRA ZA DEFANZIVCA EVERTONA

 

Džon Stons je duže vreme na meti Plavaca, koji su u ponedeljak u jutarnjim časovima poslali ponudu na adresu ekipe sa Gudison parka.

 

09:00 - JUNAJTED DOVEO GOLMANA ARGENTINE

 

Real na sve načine pokušava da dovede golmana Junajteda Davida de Heu, koji želi da pređe u Real. Crveni đavoli su u jutarnjim časovima ozvaničili transfer Serhia Romera, što dodatno podgreva spekulacije da će Španac da se preseli u Madrid. Golman reprezentacije Argentine dolazi na Old Traford kao slobodan igrač, pa Junajted neće plaćati obeštećenje.

 

 

Transferi, tračevi

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA