ZASLUŽILI SU: Svaki vaterpolista dobija 30.000 evra za svetsko zlato!

Ministar sporta i omladine najavio je da ćje država isplatila sva dugovanja prema sportistima i savezima, kao i da će to učiniti u narednom periodu ukoliko postoje neki dugovi nasleđeni od prethodne vlasti

  • 5

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je država isplatila dugovanja sportistima i savezima, a da se jeftini politički poeni sakupljaju uz pomoć priča da država ne vodi računa o sportu. On je takođe dodao da će svaki vaterpolista Srbije dobiti 30.000 evra za osvajanje titule šampiona sveta.

>>> Donose zlato svaka tri meseca, a koštaju kao prosečan fudbaler!

Udovičić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao je da mnogi pokušavaju da prikupe političke poene i umanje uspeh vaterpolista plasirajući priče kako se ne vodi računa o sportu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On napominje da o dugovanjima može da priča i kao sportista i kao ministar i dodaje kako je bio u situaciji da su mu dugovali zarade i po godinu i osam meseci.

Udovičić podvlači da država danas ne duguje nijedan dinar ni igračima, niti bilo kom savezu.

Kako bi država pokazala da joj je stalo do sporta, već je obezbeđeno 120 miliona dinara i besplatna Arena za Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje će u Beogradu biti održano sledeće godine, naveo je ministar.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Udovičić naglašava da će država isplatiti eventualne dugove koje je nasledila od prethodnih vlasti, ali, kako je dodao, ne može se očekivati da Vlada rešava svačije probleme i pokriva dugove svakog kluba.

Udovičić je podsetio kako je do danas oko 93 posto dugova isplaćeno svim savezima i naglasio da ovakav trenutak sportisti odavno nisu videli.

On je zaključio da će nadležni učiniti sve da i 2016. godina bude uspešna, da novac koji je država obećala ne sme da kasni i da će što pre biti isplaćen sportistima.

Prema njegovim rečima, svakom vaterpolisti, osvajaču zlatne medalje na svetskom prvenstvu, biće isplaćeno po 30.000 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA