Kraljevi nebitnih utakmica lako izgubili od Francuske! (VIDEO)

Srbija je poražena od Francuske u prijateljskom meču sa 2:1, dvostruki strelac za Galske petlove bio je Matuidi, dok je poraz Orlova ublažio Aleksandar Mitrović

  • 62

Srbija je poražena od Francuske u prijateljskom meču sa 2:1, koji je odigran u Bordou. Čovek odluke bio je Blez Matuidi, vezista Pari Sen Žermena, koji je postigao dva gola za Galske petlove, dok je poraz Srbije ublažio Aleksandar Mitrović slučajnim golom u 39. minutu.

Katastrofalnu partiju Srbije iz prvog dela igre, kada su Francuzi mogli da vode i sa pet razlike, donekle je ublažilo drugo poluvreme, u kome su izabranici Radovana Ćurčića zaigrali nešto bolje. Ipak, nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu u drugih 45. minuta, pa je na snazi ostao rezultat iz prvog poluvremena.

>>> Srbija ponovo na dnu grupe!

FRANCUSKA - SRBIJA (2:1)

(Matuidi 9, 25 - Mitrović 39)

Francuska: Ljoris, Sanja (Debuši 46), Tremolinas, Varan, Mangala, Šniderlin, Pogba, Matuidi (Kondogbija), Valbuena (Marsijal), Grizman (Sisoko 90), Žiru (Benzema 62)

Srbija: Rajković, Tomović, Obradović, Ivanović, Spajić (Kosanović 90), Fejsa (Petrović 82), Matić, Gudelj (Ljajić 55), Marković (Z. Tošić 58), Tadić (Kosić 55), Mitrović (Škuletić 76)

FOTO: TV Pink FOTO: TV Pink

Francuska je totalno nadigrala našu reprezentaciju u prvom poluvremenu. Mogla je da vodi i sa 5:0, samo da je iskoristila sve šanse koje su njeni igrači imali pred golom Rajkovića. U nekoliko navrata je i srpski čuvar mreže odlično reagovao i tako spasio bruku već posle prvih 45. minuta.

Ipak, ništa nije mogao da uradi u 9. minutu, kada je Matuidi nadskočio štopere Srbije u kaznenom prostoru i sa pet metara zakucao loptu u mrežu Srbije.

>>> Srbija lepši gol odavno nije primila: Rajković nije ni video loptu kod voleja Francuza! (VIDEO)

Naš golman je posebno bio nemoćan kod drugog gola veziste Pari Sen Žermena, koji je postigao spektakularan gol iz voleja nakon odbijene lopte posle kornera. Uhvatio je volej levom nogom iz prve snažnim udarcem poslao loptu pod prečku Rajkovića, koji nije stigao ni da odreaguje od siline udarca.

Srbija je ipak uspela da smanji rezultat, i to sasvim slučajno. Aleksandar Mitrović je ni kriv ni dužan zatresao mrežu Uga Ljorisa.

Posle centaršuta sa levog boka lopta je došla do Lazara Markovića, a njegov pokušaj šuta je pogodio Mitrovića koji je bio okrenut leđima, ali je lopta promenila pravac i prevarila Francuskog golmana.

Žiru je bio najveći tragičar u redovima Galskih petlova na poluvremenu, pošto je promašio nekoliko izuzetno dobrih prilika.

Francuska je u drugom poluvremenu već posle pet minuta igre mogla da povede sa 3:1. Grizman je izašao sam pred gol Rajkovića, ali je njegov šut pogodio stativu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
FOTO: TV Pink FOTO: TV Pink

Domaćini su napadali još nekoliko minuta, a od tada je već usledio značajan pad u njihovoj igri. Srbija je konačno uspela da poveže redove od ulaska Zorana Tošića i Filipa Kosića. Postala je opasnija i nekoliko puta je imala obećavajuće napade, ali nije bilo završnog pasa, pa nije ni došlo do stopostotnih šansi.

Najbliži nečemu sličnom bio je Petar Škuletić u 83. minutu, ali je golman Francuske bio brži od njega za delić sekunde i tako je sprečio Srbiju da izjednači.

Do kraja meča je još debitovao i Kosanović, koji je u 90. minutu zamenio Spajića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doberman

    7. septembar 2015 | 22:40

    Jel neko objasnio Fejsi na koju stranu mi napadamo...

  • Nišlija

    7. septembar 2015 | 21:16

    Fejsa i njegov fudbal... pa svaku loptu vraca nazad... ko breeee viseee njega zoveeee... pa imate li mozgaaaa ljuuudiiiii ? !!!!!!!

  • MikaSRB

    7. septembar 2015 | 22:29

    Ali naša izmena Fejsa-Petrović, kakav psihološki pritisak na Francuze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA