BIĆE SLOMLJENIH NOGU, USTAŠKIH POZDRAVA I KUKASTIH KRSTOVA: Čačić selektor, Šimunić motivator, hrvatski mediji u neverici!

Iz HNS-a potvrdili da će dosadašnji trener Lokomotive iz Zagreba preuzeti reprezentaciju

  • 5

Oko izbora novog selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske digla se ogromna prašina u minulom periodu. Zbog loših rezultata smenjen je Niko Kovač, a njegov naslednik biće dosadašnji trener Lokomotive iz Zagreba Ante Čačić, otkrio je na konferenciji za novinare predsednik HNS-a Davor Šuker.

Ante Čačić je pre Lokomotive između ostalog vodio i Dinamo iz Zagreba u Ligi šampiona i Maribor u Ligi Evrope. On je potpisao ugovor sa HNS-om na tri godine.

>>>ĆIRO POLUDEO KAD JE VIDEO IME: Biće kukastih krstova i ustaških pozdrava koliko hoćete!

Vest da će Čačić biti izabran za novog selektora procurela je u javnost ranije i pokrenula lavinu negativnih komentara od strane fudbalskih stručnjaka i novinara u Hrvatskoj. Ćiro Blažević je nakon saznanja da bi Čačić mogao da preuzme nacionalnu selekciju u javnosti rekao da će "biti kukastih krstova i ustaških pozdrava koliko hoćete".

Poznati hrvatski portal Index kritikovao je izbor Čačića. Oni su naveli da je on čovek Zdravka Mamića.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

Doduše ni Čačić se nije previše potrudio da pokrene pozitivne komentare. On je izjavio da ne bi imao ništa protiv da u stručnom štabu bude i doktor Romeo Jozak koji je jako blizak Mamiću. Još pre izbora se znalo da će se Josip Šimunić ponovo naći u reprezentaciji u ulozi motivatora. On se od dresa oprostio nakon ustaških ispada i izvođenja "Za dom spremni" sa navijačima nakon baraža za prethodni Mundijal.

>>>Fudbaler koji je pevao "Za dom spremni" ponovo u reprezentaciji Hrvatske!

Davor Šuker je rekao da je razlog Čačićevog izbora to što je on pre svega hrvatski trener i što je već radio sa pojedinim reprezentativcima. Pozvao je sve u Hrvatskoj da se ujedine i da pruže priliku novom selektoru.

- Rekao sam da će trener biti hrvatska inteligencija, zato smo uzeli domaćeg trenera. Setite se gde je danas Slaven Bilić. Do sada je HNS uvek dobro pogađao selektore. Ne želim o drugim kandidatima, oni su za mene prošlost - izjavio je Šuker.

foto: Marko Todorović foto: Marko Todorović

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    21. septembar 2015 | 21:32

    Okuplja se ustaška satnija pa mogu pravo u Madrid na pavelićev grob da mu se poklone i polože zakletvu. Mada nekima to ne bi bio prvi put npr Šukeru.

  • Правда

    21. septembar 2015 | 21:31

    Усташа до Усташе, НДХ 2

  • srdjan

    21. septembar 2015 | 20:37

    E vala zabole me i za njih..ne trebaju da imaju medijsku paznju..nevazni likovi,kao i njihova " država"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA