Zvezdino pojačanje, veliko razočaranje: Tompson na tri meča dao TRI koša!

Amerikanac Rajan Tompson baš podbacio u prva tri kola ABA lige

  • 15

Košarkaši Crvene zvezde pregrmeli su gostovanje u Zadru. 

>>> Simonović prekinuo Zvezdino mučenje u Zadru

Oslabljeni crveno-beli (bez Tejića i Dangubića) ponovo su iskazali brojne anomalije u igri, koje su ipak uspeli da sakriju željom za pobedom i borbom, ali je ona najveća ostala da lebdi u vazduhu - Rajan Tompson.

Sa etiketom velikog i dobro plaćenog pojačanja, Amerikanac je letos stigao na Mali Kalemegdan kao igrač koji je projektovan da pravi razliku baš u ovakvim mečevima kao što je to bio meč protiv Zadra, ili onaj u prvom kolu protiv Mege. Naravno, najviše se to od njega očekuje kada krene Evroliga.

Međutim, od popularnog "Rajanera" - ni traga ni glasa!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Statistika kaže da je Amerikanac u prva tri meča, verovali ili ne, pogodio tek dve dvojke i jednu trojku, dakle ukupno je tri puta probacio loptu kroz obruč - iz igre ukupno 3/17 ?!

Sa linije penala šutirao je 6/7 protiv Mege, Budućnosti i Zadra...

Očigledno je da se Tompson još "traži" u koncepciji Dejana Radonjića i trenutno je daleko od onoga što je pružao Nikola Kalinić koga je bivši igrač Bamberga došao da zameni. Za sada, Amerikanac nijednim minutom provedenim u igri nije opravdao epitet pojačanja.

Početak je sezone, treba ga istrpeti, ali ukoliko uskoro ne proigra eto potencijalne glavobolje za Radonjića.

Učinak Tompsona u prva tri kola:

Zadar - 4 poena: 1/3 za dva, 0/3 za tri, 2/3 za jedan

Budućnost - 7 poena: 0/4 za dva, 1/4 za tri, 4/4 za jedan

Mega Leks - 2 poena: 1/2 za dva, 0/1 za tri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kastro

    7. oktobar 2015 | 13:30

    Simonovic je pojacanje. Od kada je dosao briljira u odbrani pa i skokovima. Igra poziciju 4 cesce nego svoju poziciju 3 i opet je jako dobar i u napadu i odbrani. Protiv Zadra on prelomio. Treba mu dati ugovor do kraja sezone.

  • zuza

    7. oktobar 2015 | 10:10

    Vjerujem da je on dobar igrač, ali će mu trebati period da se prilagodi našoj košarci...a postoji i mogućnost da ne uspije nikako...međutim, sport je kocka i moraš prihvatiti rizik...

  • Zex

    7. oktobar 2015 | 14:29

    Ryan Tompson je skoro izasao iz povrede i nije stigao da se uklopi u ekipu,nista ne moze za 5 dana.Bice to bolje kako vreme bude prolazilo.Veruj te u njega i on ce zablistati kad je najvaznije,sezona je jako dugo.Bice dosta padanja i uzdizanja u formi sto je normalno.Imamo najaci sastav i sigurno cemo dominirati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA