Grbić: Narodski rečeno, igrali smo pod ručnom kočnicom

Selektor odbojkaša ne krije da su njegovi izabranici bili nervozni na meču sa Slovačkom

  • 1

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić rekao je posle pobede nad Slovačkom da su se njegovi izabranici izvukli iz teške situacije i poručio da bi igra prikazana u petom setu trebalo da bude dobar znak za ubuduće.

Srbija je na startnoj utakmici prvenstva Evrope slavila sa 3:2 u setovima posle uzbudljive, skoro tri sata dramatične borbe, pune preokreta.

- Onako narodski rečeno, igrali smo pod ručnom kočnicom. Jednostavno, bili smo nervozni. Kada igraš protiv ekipe koja nema šta da izgubi i koja je, objektivno, slabija od nas, stvari se zakomplikuju i postaju teže. Bez obzira na sve, drago mi je što smo okrenuli utakmicu u našu korist, jer smo ostali u igri kada smo bili na pragu poraza, kada su Slovaci dobili četvrti set - rekao je Grbić posle utakmice dodajući da je peti set srpskih odbojkaša sigurno bio najbolji u celom meču.

- To je dobar znak za ubuduće. Sutra ćemo osvakako odigrati mirniji meč nego danas - poručio je Grbić istakavši da se reprezentacija Srbije izvukla "iz jako teške situacije".

- To ne može svako, sad resetujemo sve i mislimo o narednoj utakmici. Finci su jako dobra ekipa, dobro serviraju i igraju odbranu, možda će to biti teži meč nego danas. To smo, uostalom i znali, jednostavno moramo da resetujemo ovo danas i sutra ko god da igra, treba da odigra najbolje što je moguće - zaključio je Grbić.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Marko Podraščanin naveo je da su se on i saigrači pribojavali današnje utakmice, bez obzira što su Slovaci na papiru realno slabiji.

- Ispostavilo se da ponovo na velikom takmičenju loše odigramo na startu i da kasnije polako dižemo formu. U suštini, treba da budemo zadovoljni pobedom, sa startna tri boda. Mislim da se nismo opustili, već nekako izgoreli, jer smo jedva čekali da počne prvenstvo. Slovaci su bili tvrd orah, nismo uspeli da ih razbijemo na vreme, međutim, posle svega zadovoljni smo pobedom i idemo dalje - kazao je Podraščanin, uz napomenu da oscilacije u igri ne smeju da se ponove protiv Finske.

- Ne samo protiv Finske, već protiv svake druge ekipe. Zato treba ozbiljno da shvatimo današnju pobedu, da zaboravimo sve što je bilo i da sutra počnemo mnogo agresivnije i jače. Da celu utakmicu odigramo kao danas u petom setu - zaključio je Podraščanin.

Na prvenstvu koje 9. do 18. oktobra zajednički organizuju Italija i Bugarska, srpski odbojkaši sutra u 2. kolu D grupe igraju protiv Finske od 15 sati, a u poslednjem kolu sastaju se u nedelju od 18. sati sa braniocem titule Rusijom.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    10. oktobar 2015 | 09:39

    Spustite rucnu i sto pre krenite da igrate bolje.Inace nevalja rabota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA