OD IVICE PONORA DO ČETVRTFINALA: Odbojkaški anonimusi nas umalo izbacili sa EP!

Izabranici Nikole Grbića pobedili su Estoniju posle velike drame u petom setu

  • 8

Odbojkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su teže nego što je bilo ko očekivao pobedili Estoniju sa 3:2 u setovima.

Ni najmanji pesimisti nisu očekivali ovakvo mučenje Srbije protiv odbojkaških anonimusa sa Baltika. U prva dva seta su nam održali pravu odbojkašku lekciju i ubedljivo ih dobili. Naši reprezentativci su uzvratili u naredna dva i odlučivao je peti set, koji često bude i lutrija.

SRBIJA - ESTONIJA 3:2 (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13)

Estonija je u prva dva seta igrala mnogo bolje. Poznavaoci odbojke nisu mogli da veruju šta gledaju na terenu. Odbojkaški anonimusi održali su izabranicima Nikole Grbića pravi odbojkaški čas. Prvi su dobili sa 25:21, a drugi sa čak 11 poena prednosti.

Poveli su Estonci od starta, i nisu ispuštali prednost do kraja seta. Sredinom seta poveli su sa pet razlike i čuvali su je do kraja, iako je Srbija prišla na dva poena i imala kontru za -1. Ipak, nisu je iskoristili i Estonci su neočekivano poveli.

Ako je to bilo neočekivano, šta onda reći za drugi set, u kome su nam Estonci održali pravi čas odbojke. Poveli su ubedljivo od starta i na kraju ga osvojili sa 25:14. Naši odbojkaši su mnogo grešili i bili su totalno neprepoznatljivi, dok je Estoncima poraslo samopouzdanje i leteli su po terenu.

U trećem setu su stvari konačno postavljene na svoje mesto. Srbija je bukvalno demolirala protivnika, koji je uspeo da osvoji samo osam poena u tom periodu igre. Izabranici Nikole Grbića su shvatili da im gori pod nogama i počeli su da igraju najbolje što umeju.

U četvrtom setu je bilo nešto teže, ali je u završnici ponovo kvalitet došao do izražaja i sa 25:22 rešili taj deo igre u svoju korist. Igralo se u serijama. Naši reprezentativci su poveli sa 10:6, Estonci su uzvratili i izjednačili na 13:13, ali je potom još jednom usledila serija poena srpskih odbojkaša. Delovalo je da smo rešili četvri set u svoju korist, ali je na set loptu usledila serija Estonaca od četiri vezana poena. Došli su na dva poena razlike, ali je Srbija uspela da uvede meč u peti set.

U odlučujućem setu viđena je prava drama! Estonci su na startu došli do dva poena prednosti od 4:2, ali je Nikola Grbić presekao to u startu i pozvao tajm-aut, posle čega su naši odbojkaši uspeli da izjednače na 4:4. Od tada se igralo poen za poen sve sve do rezultata 11:9, kada su Estonci pogrešili i ispucali loptu u aut. Onda je njihov selektor tražio tajm-aut i to je rezultiralo novim izjednačenjem - 11:11. Nikola Kovačević je realizovao jednu veoma tešku loptu pri rezultatu 12:12. Srbija je potom došla do dva poena prednosti i dve set lopte. Prvu nije iskoristila, ali je Atanasijević u kod druge uspeo da poentira i doneo je Srbiji četvrtfinale.

Tamo nas čekaju Francuzi, a meč je na programu već u sredu od 17.30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    13. oktobar 2015 | 20:15

    Lekcija na vrijeme,bravo.

  • Domoljub.

    14. oktobar 2015 | 00:33

    Nisu oni anonimusi nego mi sve smatramo anonimusi. Ta zemlja je zemlja sporta kao i mi i to uvek treba da imamo na umu. Baltičke zemlje su sportsko čudo!

  • Maradona

    13. oktobar 2015 | 23:00

    E sad izvuci pouke,odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu i po medalju!Srecno momci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA