Katai je Zvezda!!! Nova dva gola crveno-bele ''desetke'' za rušenje Bačke (VIDEO)

Lider Super lige obezbedio plasman u osminu finala Kupa Srbije zahvaljujući pobedi od 3:1

  • 40

Nepobedivost iz Super lige, Crvena zvezda je zadržala i u Kupu Srbije. Iako su na isteku pola sata igre doživeli šok i primili gol od Bačke, crveno-beli su uspeli da preokrenu rezultat i plasiraju se u osminu finala najmasovnijeg klupskog takmičenja - 1:3 (1:1).

Dva trenutka inspiracije Kataija i Ibanjeza bili su dovoljni da izabranici Miodraga Grofa Božovića trijumfalno napuste Bačku Palanku, grad čiji su meštani aplauzima ispratili i lidera Super lige i najbolji tim Prve lige Srbije. Gol za domaći tim postigao je Čučković u 29. minutu, dok je Trivunović promašio penal u 93. minutu.

Međutim, pitanje je da li bi Zvezda uspela da prođe u narednu rundu da je Milovac pogodio zicer u 75. minutu, pri rezultatu 1:2. Ostao je sam ispred Kahrimana i sa tri metra šutirao pored gola. Uhvatili su se u redovima Bačke za glavu tada, ali i tri minuta kasnije kada je Katai postavio konačan rezultat.

Kao što je najavio, Grog Božović je na teren izveo jedan od najjačih sastava. Samo tri korekcije u odnosu na derbi sa Borcem iz Čačka. Cvetković je zamenio Petkovića, Jović Vijeiru, a Brazilac Bruno Matos je upisao svoj prvi meč u stratnih 11 Zvezde od dolaska iz Novog Pazara. Zamenio je Srnića na levoj strani.

Foto: Milan Novaković Foto: Milan Novaković
Foto: Milan Novaković Foto: Milan Novaković

Spavala je Zvezda većinu utakmice, ali je u maniru velikih ekipa slomila otpor domaćeg tima koji je od početka meča pokazao da želi da se nadigrava. I jesu, do gola Kataija u 43. minutu koji ih je u potpunosti poremetio.

>>> BATA MIRKOVIĆ NIJE BATE BORISOV: Partizan u osmini finala Kupa Srbije! (FOTO)

Crveno-beli su do izjednačenja imali samo jednu pogođenu stativu Luke Jovića u 13. minutu, a na isteku pola sata igre kiks odbrane kaznio je Čučković. Sa samo tri metra ubacio je loptu u mrežu nadmudrivši Pavićevića i Kahrimana.

To kao da je dalo krila Bačkoj i polako su preuzeli inicijativu. Sve više i više su pritiskali poslednju liniju Zvezdine odbrane, a iskusni Trivunović je ''tukao'' iz nekoliko pozicija. Nisu uspeli da povise na 2:0, iako su bili blizu, i primili su gol u u finišu poluvremena. Sjajna lopta za Kataija sa desne strane i još bolji šut ''iz kolena'' Zvezdine ''desetke.''

Foto: Milan Novaković Foto: Milan Novaković
Foto: Milan Novaković Foto: Milan Novaković

Gol za nešto mirnijih 15 minuta u Zvezdinoj svlačionici, ali daleko od toga da je Grof bio zadovoljan. Osmeh na lice nabacio je tek u 60. minutu kada je Ibanjez sjajno izveo slobodan udarac, šutirao u golmanovu stranu i promenio rezultat na semaforu.

Činilo se da su se igrači Bačke predali u tom momentu, ali trenutak dekoncentracije kod Zvezdinog gola mogao je da donese i drugu loptu iza Kahrimanovih leđa. Kao što smo pomenuli, sreća je pogledala lidera SL koji je u 78. minutu završio posao. Odličan pas Grujića za Kataija i 12. gol ove sezone za novopečeneog Zvezdinog reprezentativca.

Mogla je Bačka da unese neizvesnost u nadoknadi vremena da je Trifunović bio precizan sa bele tačke. Ipak, Kahriman ga je pročitao.

FK BAČKA - FK CRVENA ZVEZDA 1:3

(Čeković 29 - Katai 43, 78, Ibanjez 60)

FK BAČKA: Čučković, Nikolić, Stanković, Ilić, Tomčić, Mojsilović (Bajić 56), Balabanović, Čeković (Galić 72), Trivunović, Milovac (Nosković 82), Bjeloš.

FK CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (Vijeira 65), Matos (Ristić 82), Jović (Jovanović 72)

Klupa: Supić, Anđelković, Jovović, Sikimić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    28. oktobar 2015 | 16:38

    Aloooo grobari DANAS JE POBEDIO i Partizan, radujte se! Ko zna kada ce te ponovo. Manite se sudija i Zvezde!

  • Marijana

    28. oktobar 2015 | 18:27

    Svaka čast,Zvezdo!

  • Ak47

    28. oktobar 2015 | 20:23

    Katai.igra odlično molim vas da ga pozovete u reprezentaciju treba nam plus što je najbitnije i naj relevantnije u formi je daje golove asistira zvezda da ga otkupi iga extra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA