Partizan i Zvezda plaćaju Uefi 30.000 i 50.000 evra

Licenca za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije bila pod znakom pitanja

  • 1

Evropska fudbalska unija (Uefa) progledala je kroz prste srpskom prvaku Partizanu i Crvenoj zvezdi, koji će moći da učestvuju u njenim takmičenjima sledeće sezone, ali će morati da plate "penale" zbog kašnjenja u regulisanju obaveza prema bivšim igračima i trenerima.

"Crno-beli", koji duguju nemačkom niželigašu Koblencu za vraćanje levog beka Marka Lomića u svoje redove 2009, kažnjeni su sa 30.000 evra i sa još toliko uslovno na tri godine.

"Crveno-beli", koji duguju oko 800.000 evra, kažnjeni su s 50.000, a ostavljen im je rok da se reše dugova do 25. maja. Kroz mesec dana sledi novi susret Zvezdinih ljudi sa predstavnicima Uefe. Kazna može da bude i drastičnija, ako se izigra poverenje evropske kuće fudbala.

Zvezdu su u sedištu Uefe u Nionu zastupali generalni sekretar Đorđe Stefanović i poslovni direktor Stefan Pantović, a Partizan gensek Darko Grubor. Funkcioneri večitih rivala našeg fudbala imali su na sastanku podršku generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Zorana Lakovića.

- Imali smo civilizovan sastanak u Uefi. Zvezda je pre svega bila iskrena. Izneli smo jasan plan za vraćanje dugova. Kažnjeni smo sa 50.000 evra, koje moramo da platimo ako se ne rešimo dugova do 25. maja. U suprotnom nas čeka mnogo oštrija kazna, ali smo uvereni da svoje obaveze možemo da izvršimo u sledećih 20-ak dana. Uefa je konstatovala da je Zvezda uredno vodila poslovne knjige i da su svi podaci u njima istiniti i pozdravila je našu politiku da dovodimo mlade igrače, a ne da novac trošimo na skupe transfere - rekao je Stefanović, odajući zahvalnost Lakoviću na podršci.

Zvezdin gensek je istakao da je uoči puta u Nion stigla i podrška države za rešavanje gorućeg problema na "Marakani".

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    1. maj 2012 | 17:14

    ooooooooo drzavni projekti oooooooo drzavni projektiiii,jedan od odgovora zasto se kod nas u poslednjih 20 god menjaju samo dva tima na tronu.Ljubi vas Titooooooooo u petokraku lepuuuuu.Sta ima drzava da ih pomaze,nije ih drzava uvalila u dugove ili je mozda bolja konstatacija,drzava ih uvalila u dugove pa nek ih i vadi iz njih,ups izvinjavam se drzavni funkcioneri koji sede u foteljama dva nasa NAJVECA kluba.Kolko znam UEFA ne dozvoljava mesanje politike u fudbal,pa kako su to onda najvisi funkcioneri politickih stranaka na celnim funkcijama u klubovima.I onda kazu ne stoji drzava iza kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA