PARTIZAN IZGUBIO I BITKU I RAT: Ništa od proleća u Evropi! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli doživeli šokantan poraz od Augzburga od 3:1 na svom trenu i oprostili se od nokaut faze Lige Evrope

Partizan je poražen od Augzburga sa 3:1 u Beogradu, i propustio je veliku priliku da obezbedi proleće u Evropi. Hladan tuš za Grobare došao je u 89. minutu, kada je Bobadilja postigao gol za rezultat koga su se svi u Humskoj najviše pribojavali - 3:1.

 

Samo minut ranije Brašanac je imao jedan na jedan sa golmanom Augzburga ali je šutirao preko gola, a brzo je usledila kazna.

 

Partizan je poveo golom Abubakara u 11. minutu, ali je usledio veliki preokret Augzburga. Hong Jeon Ho je dao gol u samom finišu prvog poluvremena i posle toga su crno-beli potpuno psihički pali. Gosti su sa dva gola u drugom poluvremenu preko Verhega u 51. i Bobadilje u 89. uspeli da dođu do velikog preokreta i plasmana među 32 najbolje ekipe.

 

 

Rani gol gostiju u drugom poluvremenu uneo je dramu u redovima ekipe Ljubinka Drulovića, koja se grčevito branila i povremeno pokušavala iz kontri. Imali su prilike preko Ninkovića i Brašanca, ali ih nisu iskoristili, što je, ispostavilo se, bilo ključno za plasman dalje.

 

Foto: AP/Darko Vojinović

Foto: AP/Darko Vojinović

 

U poslednjih 10 minuta crno-beli su igrali i sa igračem manje, pošto je Andrija Živković dobio drugi žuti karton posle neverovatno glupog poteza. Namerno je igrao rukom i zaradio isključenje, a time ostavio saigrače na cedilu. Uzalud se odmah izvinjavao, sudija Taljavento  je bio neumoljiv.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Počelo je sve kao u bajci za Partizan. Abubakar Oumaru je doveo cno-bele u prednost već u 11. minutu, pošto je iskoristio jednu kontru.

 

Krenuo je u silovit juriš sa centra igrališta, bio je brži od protivničkih igrača, a akciju je završio odličnim udarcem iskosa sa desne strane i smestio loptu u donji desni ugao Augzburgovog čuvara mreže.

 

 

Tokom celog prvog poluvremena fudbaleri Partizana su bili veoma nervozni, igrali grubo, i bili na ivici crvenog kartona, koji kao da je visio u vazduhu.

 

Kao da nisu oni vodili i imali povoljan rezultat, a gosti morali da postignu čak tri gola.

 

Mogao je Ninković da pocrveni sredinom prvog poluvremena kada je đonom preoštro startovao na protivničkog igrača, koga je i povredio tom prilikom. Ipak, sudija je bio blagonaklon i dodelio mu je samo žuti.

 

 

Epilog toga je da su gosti brzo poveli preko Verhega, posle još jedne loše intervencije odbrane crno-belih, koja ga je ostavila samog u petercu.

 

 

Augzburg je posle toga imao inicijativu, napadao je žestoko, a jednom je i Živko Živković odlično intervenisao i spasao svoj gol u 77. minutu posle kontre Kajubija.

 

Foto: AP/Darko Vojinović

Foto: AP/Darko Vojinović

 

Imali su i igrači Partizana svoje šanse da reše sve dileme do kraja meča. Ninković je pogodio prečku u 72. minutu posle sjajnog udarca sa 25 metara, ali nije imao sreće. Nešto ranije je imao i još jednu odličnu šansu, kada je šutirao preko gola posle odbijene lopte nakon šuta Brašanca.

 

Najbolji priliku propustio je upravo Brašanac u 88. minutu, izbio je sam pred gol Augzburga, ali je šutirao preko gola. Bila je to prilika vredna proleća u Evropi.

 

Samo minut kasnije usledila je kazna, prema nepisanom fudbalskom pravilu. Bobadilja je iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane Partizana da golom donese svojoj ekipi veliki trijumf i proleće u Evropi za ekipu kojoj je ovo debi na evro sceni.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

 

SASTAVI

 

PARTIZAN: Ž.Živković, Bandalovski, Fabrisio, Ćirković, Subić, Jevtović, Brašanac, Babović, Ninković, A.Živković, Oumaru.

 

AUGZBURG: Hic, Verheg, Kalsen-Braker (40. Hong Jeon-Ho), Janker, Stafilidis, Baier, Bobadilja, Trohovski, Ko, Ji, Matavž

 

Pogledajte i kako je tekao tok meča uživo:

 

II POLIVREME

 

KRAJ MEČA: Sudija Taljavento je po poslednji put

 

89. minut. GOOOOL! Augzburg vodi sa 3:1. Bobadilja je pobegao Petroviću posle glavometa u kaznenom prostoru i savladao je Živkovića.

 

88. minut. Velika šansa za Partizan! Brašanac je mogao da otkloni sve dileme. Imao je jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali je šutirao loše preko gola.

 

80. minut: Kakva glupost Andrije Živkovića! Namerno je nepotrebno igrao rukom za šta je dobio drugi žuti karton, a istovremeno i crveni. Uzalud se odmah izvinio, sudija je bio neumoljiv. Ostavio je igrače na cedilu u poslednjih 10 minuta.

 

77. minut: Sevnula je kontra Augzburga u 77. minutu! Kajubi je bio u situaciji jedan na jedan sa Živkovićem, ali je golman crno-belih nogom uspeo da odbrani njegov šut i sačuva gol i tako spreči Augzburg da dođe do rezultata koji ga vodi u nokaut fazu.

 

72. minut: KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Mogao je Ninković da se iskupi za promašaj nekoliko minuta ranije. Zatega je šut sa oko 25 metara, golman Hic je već bio savladan, ali ga je prečka spasila! Partizan bi time znatno olakšao situaciju sebi i došao bi na korak od plasmana u nokaut fazu.

 

65. minut: Aleksandar Subić izlazi iz igre, očigledno je da je u pitnaju problem sa povredom jer je malo hramao po izlasku sa trena. Umesto njega je u igri Nemanja Petrović, koji takođe igra na poziciji levog beka.

 

60. minut: Snažan udarac Trohovskog sa oko 25 metara iz voleja, ali je Živković uspeo da je odbije. Sreća po njega da je lopta išla po sredini gola, pa mu je bilo lako da reaguje. Utisak je da se Partizan previše povukao, a Augzburg togalno dominira na terenu.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

55. minut: Gol kao da je razgoropadio Nemce koji su nastavili da napadaju. Ipak, to je ostavilo priliku crno-belima za kontru. Brašanac je nanizao nekoliko protivničkih igrača, ušao je u kazneni prostor, šutirao je nešto slabije pa mu je Hic odbranio udarac. Imao je šansu Ninković da iz odbijene lopte izjednači, ali je šutirao preko gola.

 

51. minut: GOOOL! Vode gosti i sada ih gol deli od prolaska u narednu rundu! Kakav horor start za Partizan! Augzburg vodi već posle 3 minuta igre u drugom poluvremenu. Verheg je zatresao mrežu crno-belih posle nove neopreznosti odbrane Partizana. Defanzivac gostiju je bio sam u petercu i bez problema je savladao Živkovića.

 

I POLUVREME:

 

45. minut: GOOOL! Azgzburg je izjednačio. Strelac je Korejac Hong Jeon, koji je ušao samo pet minuta ranije. Živković je nesmorteno startovao i dobio žuti karton, i to je koštalo crno-bele gola. Faulirao je igrača Augzburga blizu aut linije na oko 30 metara od gola. Usledio je centaršut Trohovskog iz prekida, gde se najbolje snašao Korejac i zatresao je mrežu pored smušene odbrane Partizana.

 

 

36. minut: Kakva neopreznost Ninkovića! Preoštro je startovao i faulirao Kalsen-Brakera, i teško ga faulirao. Bio je to start otvorenim đonom i može biti srećan što je dobio samo žuti karton. Štoper Augzburga nije mogao da nastavi meč, a umesto njega je ušao reprezentativac Koreje Hong Jeon-Ho.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

26. minut: Velika šansa za Partizan posle nove kontre. Brašanac je idealno uposlio Živkovića ali je on prihvatio loptu slabijom desnom nogom, kojom je i šutirao, ali je izblokiran.

 

22. minut: Augzburg sve žešće pritiska crno-bele, a strasti su se malo uzburkale posle oštrijeg starta Ninkovića, ali se sve brzo smirilo. Partizan je posle toga izveo nešto bolji napad. Abubakar je centrirao sa desnog boka, šutirao je Brašanac glavom sa oko 11 metara, ali nije bilo veće opasnosti za golmana Hica.

 

20. minut: Manje uzbuđenja posle gola Partizana. Crno-beli su spustili tempo, Auzgburg ima blagu inicijativu dok izabranici Ljubinka Drulovića vrebaju priliku iz kontra napada, da poput pogotka Abubakara povise prednost.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

11. minut: GOOOOL! Abubakar postiže gol i izazviva delirijum među navijačima u Humskoj. Augzburg je krenuo ofanzivno i ostavio prostor za kontre, što je Kamerunac iskoristio da zatrese mrežu! Došao je do lopte oko centra igrališta, bio je brži od protivničkih štopera, i rutinskom realizacijom pogodio mrežu Hica nakon ulaska u kazneni prostor.

 

 

 

3. minut: Partizan preti iz prekida. Živković je izveo slobodan udara, takozvani skraćeni korner sa desnog boka. Bila je to oštra lopta, ali je štoper Augzburga izbio loptu iz korner, posle koga nije bilo opasnosti po goste.

 

Navijači Augzburga su napravili pravu dimnu zavesu na stadionu pošto su po izlasku igrača zapalili veliki broj baklji.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Meč još nije počeo, tribine su gotovo popunjene, a sa razglasa je puštena melodija iz popularne serije ''Otpisani'', koja je izazvala opšte veselje na tribinama.

 

NAJAVA MEČA I BLOG UŽIVO PRED POČETAK MEČA

 

Eliminaciona faza Liga Evrope na dohvat je ruke učenicima Ljubinka Drulovića, koji su uprkos svim problemima ove sezone: ogromnom zaostatku u prvenstvu i velikom broju povreda, došli u tako dobru poziciju da ih ni poraz u meču odluke protivAugzburga, neće zaustaviti na putu ka nokaut fazi.

 

Niko među motivisnaim crno-belima ne želi da razmišlja ni o čemu drugom osim o pobedi, iako je situacija takva da i svaki poraz ispod 3:1 donosi srpskom šampionu plasman u narednu fazu.

 

Očekuje se pun stadion kao i na mečevima protiv Steaue i BATE Borisova, a vi kao i uvek očekujte da prateći Telegraf Sport nećete propustiti nijedan važan trenutak pre, tokom, i posle meča.

 

Tamo smo!

 

BLOG UŽIVO Poziv navijačima da ispune stadion u Humskoj:

20.55 - Na stadionu je oko 20.000 navijača. 20.15 - Na stadionu je i Miroslav Vulićević, koji je prošle nedelje zaradio povredu ruke.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

19.49 - Grobari polako ispunjavaju Jug.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

19.25 - Navijači Augzburga stigli su na stadion - smešteni su na severnu tribinu.

 

 

 

Markus Vajncirl (trener Augzburga): Dobro se osećamo, jako smo motivisani. Svesni smo da je ovo poslednja utakmica u grupi, a naš cilj je da pobedimo. Znamo da neće biti lako, ali ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo uspeti. Partizan ima donekle lakši posao jer je imao više vremena da se odmori i možda je zato spremniji. Mi se pripremamo na to da će oni igrati defanzivno, da ne prime gol. Znamo da bi njima odgovaralo i da izgube do 2:0, ali mi ćemo se potruditi da se to ne desi. Sutra se igra na sve ili ništa, a mi želimo sve. Želimo da napravimo senzaciju.

 

18.48 - Poznati italijanski sudija Paolo Taljavento (43) sudiće na večerašnjem meču. Zanimljivo je to da je Taljavento po struci frizer, ali se tim posle ne bavi već neko vreme pošto se totalno posvetio fudbalu.

 

Saša Ilić (kapiten Partizana): Menjao bih drugo mesto za rezultate u Evropi. Partizan je bio dominantan u prvenstvu. Nekada se govorilo da titule u prvenstvu ne znače bez većih rezultata u Evropi, a sada se to promenilo.

 

18.28 - Šta je bilo kad je Partizan poslednji put branio 3:1 u Evropi? Podsetite se klikom >>> OVDE.

 

18.19 - Kada su u pitanju kvote za ovaj meč: pobeda Partizana 3.80, nerešen rezultat 3.45, a na pobedu Augzburga 1.95.

 

Ljubinko Drulović (trener Partizana): Partizan će igrati organizovano i učinićemo sve da pobedimo. Gde god da igramo, kod kuće ili na strani, uvek idemo na tri boda. Verujem da ćemo svi biti zadovoljni. Maksimalno smo motivisani da zabeležimo uspeh.

 

17.49 - Podrška crno-belima stigla je iz redova večitog rivala! >>> Marko Grujić poželeo sreću Šaponjiću protiv Augzburga

 

17.22 - Stiže podrška i od košarkaša Partizana, Danila Anđušića, sa porukom: Evropsko proleće, uskoro.

 

17.12 - Napadač crno-belih Valeri Božinov je video klipom na Instagramu najavio pune tribine u Humskoj. - Večeras nas ima 12 na terenu - napisao je Bugarin uz snimak navijanja Grobara.

 

 

 

17.00 - Podsetimo se gde su i šta danas rade protagonisti (igrači koji su igrali dvomeč sa moskovskim CSKA ) najuspešnije Partizanove evopske sezone još od finala Kupa šampiona protiv Reala 1966. godine > Evo gde su junaci Partizanovog poslednjeg proleća u Evropi

 

16.58 - Ako kojim slučajem u ovo vreme prolazite ulicama u blizini Humske, primetićete da su reflektori na stadionu već upaljeni.

 

PFC1

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сад сте ствари отписани

    10. decembar 2015 | 22:30

    Она реклама " Отписани " вам сад баш паше

  • Sram te bilo Zivkovicu

    10. decembar 2015 | 23:18

    IZDAO SI TIM zbog primitivizma, pluvanja u pravcu sudije, jos u prvom poluvremenu si mogao dobiti crveni, kao i Ninkovic zbog pogibeljnog starta... NE BISTE MI OBUKLI DRES, PA 100X DA STE NAJBOLJI IGRACI, KADA NISTE LJUDI!!!

  • ЦЗБГ

    10. decembar 2015 | 23:12

    Стварно сте "ОТПИСАНИ"....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA