Gde je i šta radi Stefon Marberi? On je BOG u Kini, ali stvarno!

Posle statue i markica sa likom bivše NBA zvezde, Kinezi mu nedavno izgradili i muzej, a prvi je strani sportista koji će dobiti kinesko državljanstvo

  • 0

Američki košarkaš Stefon Marberi uživa toliku popularnost u Kini, da je nedavno dobio i svoj muzej u Pekingu?!

Muzej veličine 300 kvadratnih metara u ponedeljak će zvanično biti otvoren za posetioce.

Bivša NBA zvezda je 2010. godine za velike pare prihvatila poziv da igra u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, a od 2011. je lider Pekinga Daksa, gde uživa status polubožanstva.

Pored toga što su mu Kinezi izgradili muzej, lik bivšeg košarkaša Minesote, Nju Džerzija, Finiksa, Njujorka i Bostona, od aprila ove godine se nalazi i na poštanskim markama, a njegova statua krasi prilaz hali u kojoj Peking igra utakmice.

Takođe, Marberi je i prvi strani sportista kome je Kina dala državljanstvo!

Najviše zahvaljujući Njujorčaninu, Peking je u prethodne četiri sezone tri puta bio prvak Kine. Marberi je proglašen za najkorisnijeg igrača prošlosezonskog finala plej-ofa sa učinkom od 29.7 poena, 4.8 skokova, 5.7 asistencija i 2 ukradene lopte.

S obzirom na to da ima 38 godina, Marberi uveliko razmišlja o penziji, ali ne planira povratak kući, već, kako kaže, namerava da i dalje živi i radi u Kini. Njegova želja je da postane selektor košarkaške reprezentacije ove zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA