SLUČAJ ŽIVKOVIĆ - Đurić okrivio novu upravu: Mi smo Andriju suspendovali dok nije potpisao

Na red je došao i bivši predsednik kluba iz Humske

  • 12

Za čitav problem sa Andrijom Živkovićem i Partizanom kriva je - nova uprava, tvrdi bivši predsednik kluba Dragan Đurić, kog je otac fudbalera Jovica okarakterisao za jednog od glavnih krivaca za ugovor i učešće treće strane, u ovom slučaju, investicioni fond Pinija Zahavija.

Đurić ističe da je i uprava sa njim na čelu imala situaciju da suspenduje Živkovića dok nije pristao da potpiše.

- Imali smo problem s Andrijom i njegovim ocem prilikom prvog ugovora, ali smo suspendovali Živkovića, posle čega je on pristao da potpiše. Ideja je bila da se isto učini i na polovini postojećeg ugovora, samo što nova garnitura rukovodilaca to nije uradila iz samo njima znanih razloga. Da sam u klubu, budite sigurni da igrač ne bi igrao ni u prolećnom delu, niti Ligu Evrope dok ne pristane da potpiše i to bi se desilo u kratkom roku. Ukoliko se tako nešto ne bi dogodilo poručili bi mu kao prošli put: Majstore, ideš sam u 7 ujutro da treniraš kao što je bio slučaj tokom 44 dana pre nego što je potpisao profesionalni ugovor. Otac gleda samo svoje i pravo deteta, takav je čovek - rekao je Đurić "Novostima".

>>> DRAMU OKO ANDRIJE PRODUŽAVA ILIEV: Šta je sa promašenim šansama protiv BATE-a? Mi smo taoci porodice Živković!

Nikakvo krivično delo ne postoji u dogovoru sa Zahavijem, insistira on, dodajući da je "proda5o 50 odsto Partizanovih prava, a ne njihovih 25 odsto".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nismo konsultovali Živkoviće, jer smo prodali naše, a ne njihove procente.

Ujedno, Đurić je kritikovao rad uprave.

>>> Saopštenje menadžera Andrije Živkovića: Njegova sreća je najvažnija, po cenu završetka fudbalske karijere!

- Klub živi od obeštećenja za igrače, a došlo se u situaciju da bez nadoknade odu Lukač, Volkov, Ilić, Kojić i sada Babović. Pa mi smo za Lukača imali ponudu od 1,5 miliona evra. Nije to privatan klub, tako se propada... Ne znam koga će sada da prodaju u junu, Vučelića ili Obućinu - pita se Đurić.

Suma koja se pominje na ime plaćanja penala Zahavijevom fondu takođe nije tačna, tvrdi Đurić.

- Mi u tom trenutku nismo imali sredstava, u toj godini smo prodali samo Jojića, a nismo želeli da rasprodajemo tim ili uzimamo kredite po zelenaškim kamatama od 14,15 odsto. Imali smo ponudu menadžera Stojadinovića i Španaca u visini od 700.000 i opredelili smo se za Zahavijevu zbog većeg iznosa. Računali smo na produžetak ugovora kad dođe vreme, povratak novca i zaradu od prodaje. I ta priča o silnim milionima duga nije tačna, vraća se 1.250.000 plus kamate. Gde god bi otišli da platimo novac morali bi da vratimo...

Šta dalje?

- Sve je sada u rukama oca, a razlog za to je neblagovremeno produženje ugovora. Oni nisu nikoga zvali da bi našli rešenje, bilo im je poniženje da pričaju sa ljudima koji su osvojili šest titula, četiri kupa, doveli klub do Lige šampiona i igrali četiri Lige Evrope. Zašto tako rade, to je pitanje za njih. Dovoljna je i činjenica da predsednik koji je sve to ostvario sa klubom ne može da dobije ni klupski kalendar za novu godinu - završio je Đurić svoju verziju udarne priče srpskog fudbala poslednjih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorcilo

    29. januar 2016 | 00:49

    Pocelo je klupko da se odmotava. Ko li je sledeci na listi? Andrija, da tvog oca nije bilo i ove situacije oko ugovora nista se ne bi saznalo. Sada pocinje dramaturgija. Sada ce Djuric da okrivi treceg, onda ce treci cetvrtog i sve dok se sva imena ne spomenu i policija udje u prostorije i pocne cesljanje.

  • Curkape

    29. januar 2016 | 00:01

    Pa vas treba zatvoriti sto ste za sicu prodali igraca za koga se gotovo sigurno znalo da ce biti veoma dobar. Ovde se vise ne radi o klubu Partizan i Zivkivicu vec o nekoj osveti bivse uprave, mame, tate, bake, deke i menadzera. Zivkovicu je tesko ali izgleda da ga niko ni ne pita sta on misli

  • Slave

    29. januar 2016 | 10:03

    Da je ovo normalna drzava i ti bi od 7 plevio luk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA