Najveći sponzor ostavio Šarapovu bez 70 miliona dolara!

Kompanija "Najki" odlučila je da suspenduje unosni ugovor sa ruskom teniserkom

  • 17

Samo nekoliko sati pošto je ruska teniserka Marija Šarapova saopštila da je pala na doping testu na ovogodišnjem Australijan openu, prvi veliki sponzor je otkazao saradnju sa petostrukom gren slem šampionkom.

- Poslednjih 10 godina koristila sam medikament meldonijum da bih ubrzala oporavak od povreda i zbog nedostatka magnezijuma, međutim nisam znala da je on od 2016. godine zabranjen. Napravila sam veliku grešku, izneverila navijače i sport kojim se bavim od svoje četvrte godine - izjavila je Šarapova na konferenciji koju je sazvala.

>>> Antidoping agencija ekspresno suspendovala Šarapovu!

Nakon toga, njen najveći partner, proizvođač sportske opreme "Najki" suspendovao je osmogodišnji ugovor sa Ruskinjom, koji je 2010. godine produžen na osam godina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na taj način je Šarapova ostala bez garantovanih 70 miliona dolara od američke kompanije, u okviru koje je imala i svoju liniju sportske opreme.

"Tužni smo i iznenađeni zbog vesti o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo da suspendujemo našu saradnju sa Marijom dok je istraga u toku. Nastavićemo da nadlgedamo situaciju", saopšteno je iz "Najkija".

Na godišnjem nivou, bivša prva teniserka sveta zarađuje 30 miliona dolara godišnje od sponzora, među kojima su "Amerikan Ekspres", "Avon", "Evijan" i "Tag Hojer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA