Nije se dugo čekalo na reakciju Serene Vilijams na slučaj Šarapove

Prva igračica sveta je najpre rekla da je bila iznenađena nakon konferencije ruske teniserke

  • 8

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams mogla bi da postane najplaćenija igračica nakon što su sponzori polako počeli da napuštaju Mariju Šarapovu, koja je priznala da je pala na doping testu tokom Australijan opena.

Ruskinja je navela da za supstancu meldonium, koju je uzimala zbog zdravstvenih problema, nije znala da je od 2016. godine na listi nezdozvoljenih.

>>> Šta je MELDONIUM zbog kog je Maša pala na doping testu?

Među prvima koji su suspendovali saradnju sa Šarapovom bio je "Najki".

- Oni su uspešni, i donose svoje odluke. Očigledno znaju da donose odluke - rekla je Vilijamsova na konferenciji nakon egzibicionog meča sa Karolinom Voznjacki u Njujorku.

Vilijamsova i Šarapova su dva najpoznatija lica "Najkija" u ženskom tenisu - Ruskinja je prošle godine od toga inkasirala 23 miliona dolara, a Amerikanka oko 13.

Prva igračica sveta je rekla da je bila iznenađena nakon konferencije Šarapove.

- Kao i svi ostali, bila sam iznenađena i šokirana. Ali mnogim ljudima je drago zbog činjenice da je sama izašla pred javnost i rekla šta je uradila, da je zanemarila nešto što nije smela. To znači da je preuzela odgovornost, na šta je i bila spremna.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vilijamsova od sponzora nije tražila posebne uslove zbog novonastale situacije, i ona ne misli da će sankcija za Ruskinju biti stroža zbog toga što se takmiči u ženskoj konkurenciji.

- U sportu, kao i u životu, uvek ima duplih standarda. To svi znaju, bilo da se radi o rasi ili polu. Ipak, ovde je stvar drugačija. Kao što je Marija rekla, spremna je da preuzme odgovornost. A za to treba hrabrost i srce - rekla je Vilijamsova, koja je potom upitana da li je ikada u mečevima sa Šarapovom osetila da je u podređenom položaju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

S obzirom da je Serena Ruskinju pobedila u 18 uzastopnih mečeva, poslednji put ubedljivo u Melburnu, odgovorila je:

- Mislim da nisam prava osoba za to pitanje.

Za mišljenje je upitana i Dankinja Voznjacki, koja je rekla da nije uobičajeno da igrači ne budu upućeni u nove informacije sa zabranjenim supstancama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Svaki put kad treba da uzmemo neki lek, proverimo dva ili tri puta. Nekad čak i sitna stvar poput sirupa za kašalj i kapi za nos mogu biti na toj listi. Mi kao sportisti se trudimo da ne uzmemo nešto što nas može dovesti u nezgodnu situaciju - rekla je Voznjacki.

U međunarodnu tenisku Kuću slavnih, ovog jula će biti primljeni Belgijanka Žastin Enan i Rus Marat Safin. I sa njima je kontaktirano povodom mišljenja za slučaj Šarapove.

- Nije lepo što se to desilo, ni za tenis, ni za Mariju u ovom momentu. Nismo u poziciji da joj sudimo. Neka pitanja bi trebalo da se postave, i teško je imati mišljenje o ovome. Ali pravila moraju da se poštuju - rekla je Enan, koja je u deset mečeva sa Ruskinjom sedam puta slavila.

Sunarodnik Ruskinje Safin kaže da se nada da je u pitanju "tehnička greška".

- Mislim da to nije bilo namerno. Želim u to da verujem - rekao je Safin.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi

    9. mart 2016 | 20:10

    Jedva su cekali da je kazne pogotovo zato sto je Ruskinja , a Amerikanci se dopinguju ceo zivot i svi cute.

  • Ivica

    9. mart 2016 | 11:22

    Oprostio bi joj sve :)

  • Laf

    9. mart 2016 | 15:35

    Ovo je smešno......testu januaru a zabranjena supstanca od januara....ako je uzimala lijek 31.decembra nema biće pozitivna 15 dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA