Novo čudo Mege: Zagorac srušio Budućnost u Morači! (VIDEO)

Krilni igrač ekipe Dejana Milojevića odigrao meč karijere i doveo svoj tim na korak od velikog finala ABA lige

  • 39

Polufinalna serija plej-ofa ABA lige nije mogla da počne bolje, a počela je spektakularnom utakmicom u Podgorici između Budućnosti i Mege.

Nije preterivanje ako kažemo da smo gledali najbolji meč sezone!

Na kraju, Budućnost - Mega 81:85 (15:24, 28:18, 19:18, 19: 25), za brejk ekipe Dejana Milojevića, koju sada "samo" pobeda deli od još jednog fenomenalnog uspeha ove sezone -  finala regionalnog takmičenja!

>>> Zagorac kao nekad Bodiroga: Heroj Mege "polomio kičmu" Subotiću! (VIDEO)

Retko uzbudljiv duel u "Morači", prepun uzbuđenja, košarkaške lepote, preokreta i rezultatske klackalice, na pobedničkoj strani obeležio je maestralni Rade Zagorac, koji je sasvim sigurno odigrao meč karijere, a završio ga je sa 27 poena (6/7 za dva, 3/4 za tri, 6/7 za jedan), uz to je imao 7 skokova i 4 asistencije!

Najzaslužniji za trijumf gostiju, pored nezadrživog Zagorca, bili su Nikola Janković sa 17 i Danilo Nikolić sa 16 poena...

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

U ekipi Budućnosti, koja je doživela tek prvi poraz na svom terenu ove sezone u regionalnom takmičenju, briljirao je Džulijus Dženkins koji je pogodio sedam trojki iz deset pokušaja, ukupno 26 poena, ali i to je bilo malo za pobedu protiv srčane ekipe Dejana Milojevića, za ovu priliku ozbiljno oslabljene za povređeni trio: Kaba, Jaramaz, Aranitović.

Već posle prve deonice, i vođstva gostiju 24:15, moglo je da se oseti da Mega ima energiju da napravi nešto veliko na mestu gde su ove sezone padali Cedevita, Zvezda, Partizan...

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Danilo Nikolić je sa tri trojke iz tri šuta briljirao u prvih deset minuta, a tamo gde je on stao, u drugoj četvrtini je nastavio neverovatni Zagorac, i to u trenucima velikog naleta ekipe Luke Pavićevića (serija 9:0).

Vredan svake pažnje je podatak da su ova dvojica igrača do poluvremena bila bez promašaja iz igre!

Zagorac je poluvreme završio sa 16 poena (4/4 za dva, 1/1 za tri, 5/5 za jedan), a Nikolić sa 13 (2/2 za dva, 3/3 za tri)! 

U drugom poluvremenu viđena je drama i spektakularna košarka. Ekipe su se nebrojeno puta smenjivale u vođstvu, Budućnost je, uglavnom preko Dženkinsa, "lomila" goste dalekometnim šutevima, ali je Mega uvek imala spreman odgovor. Kada to nije bio Zagorac, to su radili Janković i sporadično Luvavu, koji je "prespavao" veči deo meča, ali se probudio u završnici kada se meč lomio.

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Mega je mogla da izbegne neizvestan finiš da je Janković pogodio makar polovinu šuteva sa penala (ukupno 1/8). Centru gostiju, ipak, pripadaju velike zasluge što je Milojevićev tim zadržao minimalnu prenost u finišu, jer je vezao osam uzastopnih poena.

Koš sa penala bio je "misaona imenica" za Jankovića i umalo to nije skupo koštalo Megu.

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Naime, 11 sekundi pre kraja, pri rezultatu 80:83 očigledan prekršaj pre šuta, sudija je okarakterisao kao faul pri izbačaju lopte za tri poena i, ruku na srce, "debelo" je pogrešio. Kako bilo, Kuk je stao na liniju bacanja i pogodio samo jedan šut! Bio je to jedan od ključnih momenata utakmice. Na drugoj strani Luvavu je bio daleko sigurniji sa iste distance (2/2) i slavlje gostiju moglo je da počne.

BUDUĆNOST - MEGA 81:85 (15:24, 28:18, 19:18, 19: 25)

BUDUĆNOST: Suad Šehović 2, Jaramaz 8, Subotić 7 (6 sk), Sead Šehović 9 (6 sk), Kuk 2 (0/5 za tri, 5 as), Slavković, Dragićević 12 (2/7 za tri), Marić 9 (9 sk), Dženkins 26 (7/10 za tri, 4 as), Rikić, Džozef, Kanačević 6.

MEGA: Simić, Đoković 2, Veljković 4, Ivanović 11 (0/4 za tri, 12 as), Pavlović, Luvavu 8 (7 sk, 5 izg), Zagorac 27 (3/4 za tri, 7 sk), Simeunović (4 sk), Nikolić 16 (4/6 za tri), Janković 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    14. mart 2016 | 22:13

    Dejan Milojević, jeste grobar. Ali, on je trenutno NAJBOLJI trener koga Srbija ima. Teška srca kao zvezdaš ovo kažem, ali zaslužuje sav respekt i poštovanje. Kapa dole.

  • ☆☆☆

    14. mart 2016 | 22:46

    Mega pobedila i Budućnost i sudije.Nadamo se da će ponoviti ovo i u Mitrovici a i da će Zvezda imati isti uspeh pa da gledamo srpsko finale.

  • Zombilend

    14. mart 2016 | 22:47

    Bravoooo za Megu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA