Zvezda uz dva penala deklasirala Spartak i izjednačila klupski rekord!

Ekipa Miodraga Božovića upisala 23. pobedu u nizu!

Novo kolo, ista priča - pobeda Zvezde, još jedna koja ima "prefiks" rekordna, 23. u nizu!

Crveno-beli su posle neplanirane dvonedeljne pauze (odmarali prethodno kolo zbog odlaganja meča sa Novim Pazarom) u trijumfalnom nizu "precrtali" i Spartak, ubedljivo - 4:0 (1:0).

>>> Da li je bio penal za Zvezdu? (VIDEO) (ANKETA)

Tako je tim Miodraga Božovića izjednačio još jedan klupski rekord, onaj iz 2000. godine u vlasništvu generacije pod vođstvom Slavoljuba Muslina, koja je takođe "vezala" 23 pobede - ali u dve sezone.

Zvezda je protiv Spartaka dobila dva penala, oba za koja se može konstatovati da su bili "čisti", i oba je iskoristio Luis Ibanjez.

Pored Argentinca, koji je "načeo" Subotičane u poslednjem minutu prvog poluvremena, u strelce su se upisali Mihajlo Ristić i prvi golgeter lige Hugo Vieira, što mu je bio 18. gol ove sezone.

Čak 31 bod više od drugoplasiranog Borca, a 32 od Partizana sada imaju crveno-beli.

Sastav u kome nije bilo odlazećeg Marka Grujića je očigledan znak da je Božović, logično rezonujući, krenuo da "šteluje" ekipu bez fudbalera koga neće imati na raspolganju za napad na Ligu šampiona naredne sezone.

"Tromi" početak utakmice domaćeg tima Subotičani su mogli da kazne, ali je iz dve šanse njihov rezultat bio - nula. Zvezdu je iz početne letargije trgao raspoloženi i motivisani Ristić koji se, očito, uželeo fudbala, što se jasno moglo videti na osnovu njegovih prvih nekoliko akcija.

Lucidno rešenje - pas kroz odbranu ka Vieiri, koji je promašio u situaciji "jedan na jedan" bilo je najbolje od Zvezde i od Ristića u prvom poluvremenu, ali ne i sve. Ofanzivniji pristup u završnici prvih 45 minuta crveno-belima je doneo vođstvo.

Uporni Vieira je pogodio u lakat igrača gostiju Jončića, a sudija Đokić pokazao na penal odakle je Ibanjez "zagrejao" levicu i postigao već treći gol ovog proleća. Igrao se poslednji minut prvog poluvremena.

Navijači Zvezde su mirne duše mogli da štikliraju nova tri boda posle 50. sekundi drugog poluvremena, kada je Ristić "odgovorio" Ibanjezu razornim udarcem "levicom" za koji Janošević nije imao rešenje. Asistent je bio Katai.

Na 3:0 povisio je sveprisutni Vieira koga je proigrao Donald, a Portugalac lako rešio "1 na 1" sa Janoševićem i nastavio golgetersku seriju u tekućoj takmičarskoj kampanji.

Božović je iskoristio trenutak da šansu pruži Babunskom, Stojanoviću i Sikimiću, a crveno-beli uprkos promenama u timu, nisu "dizali nogu sa gasa". Neuhvatljivi Vieira učestvovao je i kod četvrtog gola, za koji je indirektno zaslužan jer je iznudio penal (povlačenje Antonića), omogućivši Ibanjezu da još jednom "zategne" sa "kreča" i dobije novi duel "oči u oči" sa Janoševićem.

Neverovatna lakoća pobeđivanja, to je ove sezone Zvezda.

Crvena zvezda - Spartak 4:0

(Ibanjez 45.p, 65.p, Ristić 46, Vieira 59)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Ibanjez, Edson (od 67. Edson), Luković, Petković, Donald, Le Talek, Katai (od 62. Babunski), Ristić, Srnić (od 75. Sikimić), Vijeira.

SPARTAK: Janošević - Jondić, Antonić, Kovačević, Milošević - Šljivić, Jočić - Torbica, Novaković (46. Ivanović), Mrkela (59. Makarić) - Milić (53. Mudrinski).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doktor

    19. mart 2016 | 19:43

    Ajmo narikače. Nije penal kmeee nije penal kmeee

  • Звезда

    19. mart 2016 | 19:36

    Неко ни са играчем више не може да их победи. Видите ли како се то ради?

  • micko

    19. mart 2016 | 18:52

    Volim kad nam dosude penal zbog grobara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA