I dalje je najveći: Džordan najbogatiji penzionisani sportista na svetu!

Iza "letećeg" je engleski superstar Dejvid Bekam

  • 2

Bez obzira na to što je košarkašku karijeru završio pre 13 godina, Majklu Džordanu (53) to ne smeta da istim tempom gradi svoju poslovnu imperiju.

Bivši igrač Čikaga, jedan od najvećih svih vremena, zauzeo je prvo mesto na poslednjoj Forbsovoj listi u kategoriji najbogatijih penzionisanih sportista na svetu.

Džordan je u prestižnom rangiranju pretekao prošlogodišnjeg šampiona među "penzionerima" Dejvida Bekama.

Američki košarkaš je u prethodnoj godini zaradio 110 miliona dolara, prema pisanju pomenutog biznis magazina.

Džordan bi i narednih godina mogao da ostane nedostižan za ostale u ovoj kategoriji, jer se procenjuje da bi njegovo bogatstvo do 2020. godine moglo da se udvostruči na godišnjem nivou, budući da kompanija Najk očekuje povećanje prodaje brendiranih "Džordan" artikala.

Iza neponovljivog košarkaša je Bekam sa 65 miliona dolara zarade prethodne godine, dok je na trećem mestu 86-godišnji bivši golfer Arnold Palmer koji je zaradio 40 miliona dolara u 2015.

Palmer, koji je najstariji u Top 10 najvećih bogataša među bivšim sportistima, svoj imetak održava zahvaljujući činjenici da ima preko 500 svojih radnji širom Azije odakle i crpi najveće prihode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA