Pobuna u reprezentaciji SAD: Fudbalerke traže ista prava kao i fudbaleri i prete bojkotom Olimpijskih igara!

Trostruke svetske i olimpijske šampionke digle glas

  • 2

Ženski fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru mogao bi da bude osiromašen, jer postoje najave da takmičenje prođe bez učešća Sjedinjenih Američkih Država.

Da podsetimo, Amerikanke su jedna od najtrofejnijih ekipa na svetu sa tri svetske titule i isto toliko zlatnih olimpijskih medalja, ali to im nije obezbedilo isti status u Fudbalskom savezu SAD, kao i fudbalerima kada je reč o platama.

Zbog toga, devojke će bojkotovati odlazak na olimpijske igre sve dok im se premije ne izjednače sa njihovim muškim kolegama.

- Bojkot Olimpijskih igara je i dalje aktuelan - kaže reprezentativka SAD Beki Sauerbrun.

- Imamo prava na takav stav. Sve opcije su u igri. Ako se ništa ne pormeni po pitanju izjednačavanja sa fudbalerima, ako vidimo da se ništa ne dešava po tom pitanju, onda ćemo razgovarati na drugačiji način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    11. april 2016 | 20:48

    Ista prava kad su fini poslovi i lepa zarada u pitanju.A jos nisam video da se traze ista prava kod teskih poslova.Jos nisam video zenu da kopa kanal ili je auto mehanicar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA