GLEDAĆEMO GRADSKI DERBI U FINALU LŠ: Sitijev gol odveo Real na megdan Atletiku (VIDEO)

Kraljevski klub slavio rezultatom 1:0, nakon što je Fernando postigao autogol

  • 24

Kao i pre dve godine, Madrid će ponovo imati prvaka Evrope! Nakon što je Atletiko u utorak veče eliminisao Bajern, za gradski derbi u finalu Lige šampiona pobrinuo se Real koji je u dvomeču bio bolji od Mančester Sitija.

 

Prvi meč u Engleskoj završen je 0:0, a u drugom je kraljevski klub slavio rezultatom 1:0. Gol dovoljan za put u Milano 28. maja i gol koji je u 21. minutu postigao fudbaler gostujućeg tima Fernando.

 

>>> Đoković i Nadal gledali Real (FOTO)

 

Nesrećno je Brazilac reagovao u svom kaznenom prostoru, skrenuo je loptu nakon šuta Bejla i uz pomoć stative matirao Džoa Harta. Reprezentativni golman Engleske nije mogao ništa da učini...

 

 

Međutim, Građani upravo Hartu mogu da zahvale što su bili u igri do poslednjeg sudijskog zvižduka jer je u nekoliko navrata sjajno intervenisao. Pogotovo na početku drugog poluvremena kada je skinuo zicer Modriću sa peterca.

 

Loš meč Reala i Sitija, ali za nijansu bolji od onog na Etihadu. Bolji za taj jedan gol i energiju koju su igrači domaćeg tima povremeno ispoljavali.

 

Siti, s druge strane, nijednom nije uspeo da pripreti Kejloru Navasu. Samo onaj šut Fernanda u 43. minutu kada je pogodio spoljni deo stative.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Ne dati nijedan gol u dva meča dovoljan je pokazatelj da ekipa nije spremna za plasman u narednu rundu. A takav je bio Siti čiji eventualan plasman u finale bi bila velika fudbalska nepravda.

 

Ovako, želja velikog broja navijača je uslišena i u Milanu će bitku voditi Atletiko i Real. Repriza finala iz 2014. godine kada je kraljevski klub slavio 4:1 nakon produžetaka.

 

Vredi pomenuti i to da se isplatio rizik Kristijana Ronalda koji je igrao uprkos povredi. zabrinuo je domaće navijače tokom poluvremena, kada se bacio na zemlju držeći se za nogu, ali je odigrao čitav meč. Ukupno deveti u kom Real nije primio gol ove sezone u LŠ, što je svakako rekord.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

FK REAL MADRID - FK MANČESTER SITI 1:0

(Fernando 21 ag)

 

REAL MADRID: Navas, Pepe, Ramos, Karvahal, Marselo, Kros, Hese (Vaskez 54), Isko (Rodrigez 67), Modrić (Kovačić 88), Ronaldo, Bejl.

 

MANČESTER SITI: Hart, Otamendi, Kompani (Mangala 10), Sanja, Kliši, Fernandinjo, Fernando, Ture (Sterling 62), Navas (Ihenačo 69), De Brujne, Aguero.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA