Vlasnik turnira u Madridu: Neka mi teniserke zarade koliko i teniseri!

Ponovo se povela debata o zaradama u tenisu

  • 5

Nije mnogo vremena prošlo da bi se ponovo potegla priča o jednakim zaradama tenisera i teniserki, koja se povela tokom turnira u Indijan Velsu kada je sada već bivši direktor turnira Rejmond Mur izjavio da se teniserke “šlepaju” uz tenisere kada su zarade u pitanju.

O istom je govorio i vlasni turnira u Madridu, nekadašnji rumunski teniser Jon Cirjak.

- Moram ovo da kažem uz dužno poštovanje jer mnogo volim devojke, posebno kada imaju duge noge i kada su elegantne. One su elegantne i na teniskom terenu. Nemam problem sa davanjem jednakih novčanih nagrada, ali devojke moraju da mu donesu i jednak ekonomski rezultat kao i muškarci - rekao je nekadašnji menadžer i trener Borisa Bekera zaključivši:

- Kada je gledanost muških mečeva četiri puta veća od ženskih onda imam problem sa jednakim novčanim nagradama - poručio je Cirjak.

Pitanje je kako će teniska javnost sada reagovati, s obzirom da se zbog relativno sličnog stava koji je izneo Novak Đoković podigla velika prašina, zbog čega je Novak morao dodatno da objašnjava šta je zapravo hteo da kaže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    4. maj 2016 | 22:24

    U pravu je covek 100% ma sta drugi pricali. Juce gledam tenis, na zenskom mecu nije bilo 20 ljudi, prebacim na muski stadion skoro pun. Plus zenski tenis se sveo na to da igracica 4 puta servira u mrezu i eto brejka pa joj ova vrati, nigde lepog poteza

  • Alpacino

    4. maj 2016 | 23:29

    Trenutno devojke zaradjuju vise od muskaraca jer igraju manje tj. krace a imaju istre nagrade,,, na Gren Slemovima po minutu provedenom na terenu zaradjuju i duplo vise od muskaraca... o gledanosti i atraktivnpsti da i ne pricamo.

  • Zule

    5. maj 2016 | 01:24

    Trenutno je mozda tako, nema atraktivnih djevojaka, osim Serene, u tenisu. Ali kad je bila Enan, Kaprijati, Selesova, Venus.,... tenis je bio atraktivan i jako gledan. Pricekajmo godinu- dvije dok stignu nove snage pa cemo vidjeti. Muski tenis je takodje imao losih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA