Detalji Muslinovog dolaska: Na šta je pristao, šta je obećao?

Malo dublje smo zašli kada je u pitanju današnja odluka Fudbalskog saveza Srbije

  • 42

Kruna karijere, tako je Slavoljub Muslin opisao trenutak kada je u kući fudbala u Staroj Pazovi verifikovana odluka da je upravo on novi selektor Srbije.

Čovek bez dlake na jeziku, koji ne priča sa jednim Draganom Džajićem, uspeo je da se sa čelnicima saveza dogovori o vođstvu nacionalnog tima, gde će glavni cilj biti odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

>>> ANKETA: Koliko dajete Muslinu na klupi reprezentacije

Upravo, ugovor Slavoljuba Muslina i FSS je potpisan na dve godine, dakle, do kraja kvalifikacionog ciklusa tokom kojeg će Srbija igrati u grupi sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

KO JE PREDLOŽIO MUSLINA?

U ulozi predlagača novog selektora bili su Ilija Petković, bivši selektor SCG, danas savetnik predsednika FSS i Slobodan Pavković, predsednik stručno-struktovne organizacije fudbalskih trenera Srbije.

UGOVOR

Sam ugovor će biti potpisan do kraja kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018. godine Rusije. To zapravo znači da bi već 2017. godine, negde na polovini jurnjave za Rusijom  i prekidom šestogodišnjeg posta kada su velika takmičenja u pitanju Muslin mogao da dobije produžetak ugovora. Prema našim informacijama iz Fudbalskog saveza, i tada će se paziti, ne želeći da se ponovi greška kao sa Radomirom Antićem.

Dakle, nema beznaslovnog ugovora koji traje beskonačno, nego će tada biti samo obnovljen DO KRAJA ŠAMPIONATA, pod uslovom da odemo na Mundijal. Sam ugovor je prema nekim informacijama manji od onog koji je imao Siniša Mihajlović u vreme svog mandata 2012. i 2013. godine, a to je oko 30 hiljada evra mesečno.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

ŠTA JE PRESUDILO

Muslin je obećao plasman na Svetsko prvenstvo! Njegovo iskustvo bi moglo da bude presudno, a činjenica da je Srbija imala sreće prilikom žrebanja, upavši u gore pomenutu grupu, samo je ubrzala odluku Muslina tokom pregovora sa čelnicima FSS. Ne bi trebalo ni da se govori o materijalu, odnosno igračima, sa kojima Muslin ima priliku da stvara dobre stvari, remek dela. Da li će uspeti, pitanje je?

ATMOSFERA

Najzanimljivije će biti kakvu će opoziciju imati Slavoljub Muslin od prve utakmice na klupi nacionalnog tima. U njegovom slučaju pečat koji je ostavio u Crvenoj zvezdi mogao bi da mu stvori probeleme u atmosferi navijača oko nacionalnog tima, doduše to je nešto na šta smo navikli godinama unazad. Nije omiljen kod navijača Partizana, daleko od toga.

Muslin zna i za probleme jednog dela navijača sa Vladimirom Stojkovićem. Biće i više nego zanimljivo kako će bivši trener Zvezde rešiti ovu situaciju ili ili. Stojković ili zvižduci velikog dela stadiona (onog koji navija za Zvezdu), ma gde se igralo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mishko

    5. maj 2016 | 15:55

    Cemu tolika frka oko stojkovica? Zar mora on da brani? Nemamo druge, bolje, mladje? Imamo itekako ... ne zoves ga i resen problem ...

  • Ceo franjevački samostan navija za partizan

    5. maj 2016 | 16:58

    Mustafa brani za Kosovo zvao ga legenda partizana Fadilj Vokri

  • Željko

    5. maj 2016 | 16:23

    Za reprezentaciju treba da igraju najbolji ,selektora bira Savez , a selektor bira igrače . Smatram da treba svi da se ujedinimo oko reprezentacije .Mi SVI SVI SVI navijači treba da budemo logistika .Srbijaaaa !!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA