Đilas: FIBA da nam ukine suspenziju, Partizan ima pravo na svoj izbor

- Čini mi se da kod nekih Saveza u regionu, a to ne mislim na nas, nisu pobornici lige na prostorima bivše Jugoslavije - rekao je predsednik KSS

  • 16

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Ðilas istakao je da je Savez učinio sve što je FIBA tražila i da uskoro očekuje skidanje suspenzije.

- Kao što je poznato, FIBA nam je uputila dopis iz Pariza da smo suspendovani. U međuvremenu smo doneli odluku da se zabrani klubovima igranje u Evrokupu, bez obzira šta mi mislili o tome. Svi srpski klubovi koji budu hteli da igraju biće suspendovani. Dobijali smo nova pisma, biće ih još, ali učinićemo sve da ne budemo među definitivno suspendovanim zemljama. Bez obzira na to koliko će odluke biti bolne za klubove - rekao je Ðilas na konferenciji za medije u Kući košarke.

Ðilas je dodao da poštuje stav Partizana da igra u Evrokupu, ali i da nije bitno šta on misli o tome.

- Partizan ostaje pri svom stavu, ima pravo na to. Trebalo bi da svi klubovi sednu i pronađu rešenje. Čini mi se da kod nekih Saveza u regionu, a to ne mislim na nas, nisu pobornici lige na prostorima bivše Jugoslavije. Razgovaraćemo sa klubovima Srbije koji su zainteresovani za FIBA Ligu šampiona.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je poručio da "ne vidi zašto bi Srbija mogla da bude kažnjena jer je sledila pravila FIBA".

- Italijanski klubovi su odustali od Evrokupa, četiri turska kluba idu u Evroligu, dok će dva ići u FIBA Ligu šampiona, a ne Evrokup. Ostaje pitanje Španije, Litvanije i klubova iz regiona. Nije ista situacija, ali na nama je da prihvatimo odluke FIBA koja je krovna organizacija - jasan je prvi čovek KSS.

OČEKUJEMO PLASMAN U RIO, A POTOM I MEDALJU

Takođe je istakao da očekuje da će se reprezentacija plasirati na Olimpijske igre i u Riju osvojiti medalju.

- Olimpijski kvalifikacioni turnir biće najveće takmičenje koje ćemo organizovati u poslednjih 10 godina, tačnije posle Evropskog prvenstva, ali i u narednih 10. Kada se pogleda situacija u zemlji ne verujem da ćemo u bliskoj budućnosti dobiti domaćinstvo velikog takmičenja. Iz tih razloga očekujemo da se plasiramo na OI i osvojimo medalju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ðilas je dodao da će problem oko suspenzije FIBA uskoro biti rešen kako bi KSS na miru organizovao kvalifikacioni turnir.

- Očekujemo punu Arenu i da će Beograd pokazati koliko voli košarku - porucio je predsednik KSS.

Reprezentativac Srbije Marko Simonović ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuje kvalifikacioni turnir.

-U ime igrača mogu da kažem da vlada velika želja i motivacija kod svih nas. Želimo svi da napravimo odličan rezultat i kvalifikujemo se na OI - zaključio je Simonović.

Kvalifikacioni turnir u Beogradu igra se od 4. do 9. jula u KOMBANK areni.

Košarkaši Srbije nalaze se u A grupi sa Portorikom i Angolom, dok su u drugoj Češka, Japan i Letonija.

Samo pobednik turnira obezbediće vizu za Rio.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ozon

    5. maj 2016 | 15:53

    Šta je simonović našao da komentariše? I on će, ako budemo imali normalnog selektora kvalifikacije i OI pratiti na malom ekranu kao i većina igrača fmpezdane. Ne trebaju nam žlezdanini klupski igrači, gubitnici, u reprezentaciji trebaju rođeni pobednici.

  • batko

    5. maj 2016 | 19:49

    Podrzavam odluku grobara da igraju Eurocup, i time budu diskvalifikovani iz domaceg prvenstva

  • franjizan ponos ndh

    5. maj 2016 | 16:50

    DJILASOV OMILJENI HIT:JAAAAA IMAM IDEJU KAKO DA ULEPŠAM OVAJ DAN,KAKO DA UGASIM FRANJIZAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA