≫ 

Ni krvavo lice ga nije zaustavilo: Čović vodio FMP do pobede nad Partizanom (FOTO)

Plej Pantera ubacio 16 poena i imao 7 asistencija, dok je u redovima domaćih najefikasniji bio Dobrić sa 21 poenom

  • 83

Igraće se majstorica! Košarkaši FMP-a uspeli su da pobede Partizan u drugom meču polufinala plej-ofa KLS rezultatom 79:74 (19:20, 24:16, 18:14, 18:24) i tako izjednače u seriji na 1:1.

Najzaslužniji za pobedu Pantera bili su Dobrić, koji je ubacio 21 poen, i Čović sa 16 poena i sedam asistencija. Plej Pantera je bio nezaustavljiv za crno-bele tokom većine meča, ali vredi pomenuti da finiš nije igrao zbog posekotine na licu koja mu je pravila veliki problem.

>>> FMP zabranio Grobarima ulaz u halu i obavestio ih na dan meča!

Dobrić ga je odlično zamenio jer je u samom finišu najpre ubacio trojku za +4, a pobedu potvrdio sa linije slobodnih bacanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

FMP je bio bolji tokom čitavog meča. Imao je domaći tim dva puta dvocifrenu prednost. Jednom od 10 i drugi put od 11 poena viška. Ipak, crno-beli su imali +1 na ulasku u poslednja dva minuta, ali su ih greške odvele u poraz. Greške i veliki broj promašenih slobodnih bacanja - čak 13. Isto koliko i domaći tim.

>>> Partizan ekspresno reagovao i odgovorio FMP-u!

Pored Dobrića i Čovića, solidnu partiju pružili su Apić sa 12 i Lazarević sa devet poena. Džons je bio najefikasniji u partizanu sa 18 poena. Cvetković je imao 10, Milutinović devet, Vilijams osam, Murić sedam, dok je podbacio Vilson sa samo jednim poenom.

Majstorica je na programu u sredu u Pioniru.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Meč je počeo sa dve izgubljene lopte na obe strane da bi Apić pogodio jedno slobodno bacanje. S druge strane, Đumić je bio precizan za dva, ali nije pogodio dodatni penal - 1:2. Prvu trojku na utakmici pogodio je Cvetković za 5:3, a prethodno je Tejić pogodio izrazito težak šut.

Nakon što su viđena dva promašaja za tri poena na obe strane Čović je bio precizan za 6:5. Davidovac je zatim ubacio jedan penal, da bi Džons izjednačio na 7:7. Lazarević i Apić su odveli FMP na 13:9, Džikić je bio besan na svoje igrače zbog lošeg skoka, ali ga je Marinković umirio trojkom za 13:12 u 7. minutu.

Poenima Bursaća pod košem. FMP je na isteku 8. minuta poveo sa 17:15, ali je Vrabac već u narednom napadu smanjio na 17:16. Publika u hali je mogla da uživa u potezu Davidovca koji je pogodio za 19:16 u 9. minutu.

Finiš prve deonice obeležila je obostrana tehnička za Bursaća i Veličkovića koji su se gurkali ispod koša FMP-a. Dobrić u nastavku nije pogodio trojku, a Milutinović jeste na kraju prvih 10 minuta za 20:19.

Promašaj Vilijamsa obeležio je početak druge četvrtine, kao i loš šut Davidovca. Iako je bio sam, nije pogodio trojku. Ni Partizan nije briljirao u napadu, ali su crno-beli zabeležili tri ofanzivna skoka u napadu što je rezultiralo da Vilijams pogodi dva bacanja za 19:22.

Na ulasku u 13. minut Veličković je promašio za tri poena, dok je Vilson iz ponovljenog napada bio precizan za 26:23 na strani gostujućeg tima. Igrao se 15. minut kada je Dobrić pogodio oba slobodna bacanja za 30:30. Zatim je FMP sjajno odigrao odbranu i naterao crno-bele da izgube loptu. Kao i Džikića da traži tajm-aut. Nije im pomogao minut odmora jer je Čović pogodio za 32:30.

Partizan je potom izjednačio, imao šansu preko Murića da povede, ali je Čović povukao kontru i pogodio za 35:32. Vitkovac je pogodio slobodno bacanje za 35:33, da bi FMP stigao do najveće prednosti na meču. Dobrić je iskoristio alej-up i pogodio 2+1 za 38:33.

FMP je u poslednji minut prvog poluvremena ušao sa 10 poena viška - 43:33, ali je Džons ubacio trojku za 43:36 za kraj.

Apić je nastavio sa sjanom partijom i u nastavku drugog poluvremena. Ubacio je za 45:36, da bi Vilijam i Murić bili precizni za 45:39. Milutinović je potom potom napravio loš faul, što FMP nije iskoristio, dok Murić jeste dva penala - 45:41.

Čović je upisao svoju šestu asistenciju, a Radovanović bio precizan za 47:41. Vilijams je u narednom napadu zakucavanjem naterao trenera FMP-a da zatraži tajm-aut (47:43). Partizan se vratio na minus dva nakon poena Džonsa u 25. minutu, dok Čović nije imao sreće za tri pona. Lopta je izašla iz obruča.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Murić je vrlo brzo pogodio za tri poena i vratio prednost Partizanu, a Tejić nije uspeo da vrati. Čović je zbog nervoze otišao na klupu, dok je Vilijams napravio treći faul za dva penala za Lazarevića. Jedno je pogodio - 48:48.Za samo jedan minut FMP se ponovo vratio na plus šest. Čovićje najpre asistirao Davidovcu koji je pogodio trojku, d abi i plej domaćeg tima bio precizan sa linije 6.75 - 54:48.

>>> Novo saopštenje FMP-a: Iz Železnika optužili Partizan za otimačinu i političke veze!

Čović je ponovo izdominirao i vezao pet poena za 59:50 za FMP. Vredi pomenuti da je između i promašio dva bacanja, da bi Vrabac na 20 sekundi pre kraja treće deonice poslao Davidovca na liniju penala. Usledila je najveća prednost domaćeg tima - 61:50, što je i bio rezultat na kraju treće četvrtine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko TodorovićPoslednja deonica počela je promašajem Partizana i izgubljenom loptom FMP-a. Prve poene upisao je Džons nakon ofanzivnog skoka i 2+1 za 61:53. Potom je usledila i dobra odbrana crno-belih, a Veličković je to kaznio - 61:55.

Otišao je FMP ponovo na plus sedam, da bi Milutinović ubacio trojku za 65:61 i naterao Klipu da zatraži minut odmora. Nije mu uspeo plan jer je Partizan ukrao dve lopte i izjednačio na 65:65. Seriju crno-belih prekinuo je Dobrić sa linije za slobodna bacanja - 67:65.

Partizan je ponovo preokrenuo i poveo sa 68:67, ali je FMP imao 69:68 na 2.12 do kraja meča. Do kraja su uspeli da se odbrane od crno-belih napada i izbore majstoricu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA