Azar potvrdio prelazak u Čelsi, blizu Stamford bridža i Hulk

Šampion Evrope dogovorio se sa Belgijancem, a na dobrom je putu i da dobije robusnog Brazilca iz Porta

  • 0

Najbolji igrač francuskog Šampionata Eden Azar potvrdio je preko Tvitera da će karijeru nastaviti u Čelsiju. Šampion Evrope je dobio trku ispred Mančester sitija i Mančester junajteda koji su vodili pravi rat oko igrača, a čak je i on sam na nedavnoj dodeli nagrada francuske lige izjavio da "sigurno prelazi u jedan od dva Mančestera". Lil je još ranije saopštio da je prihvatio ponude od 40 miliona evra za igrača od Česija i Junajted-Siti, a još se ne zna koliko će Azar zarađivati na Stamford bridžu.

Eden Azar je rođen 7. januara 1991. u belgijskom La Luvijeu. Fudbalsku karijeru je počeo u lokalnom R. S. Breinoa, odakle je prešao u Tubiz, da bi prvi seniorski ugovor potpisao 2007. sa Lilom. U francuskoj ekipi odigrao je do sada 146 utakmica i postigao 33 gola. Dva puta je bio biran za najboljeg igrača francuske Lige 1 (2010/11 i 2009/10) a prethodno je dva puta bio zvanično najbolji mladi igrač Šampionata.

Za belgijsku reprezentaciju debitovao je 2008.  i već ima 28 nastupa za “crvene đavole”.

Time je stavljena tača na višemesečnu sagu oko transfera belgijskog veziste iz Lila, ali londonski plavci nastavljaju da obnavljaju tim i na dobrom su putu da u svoje redove dovedu najboljeg igrača i strelca Porta, brazilskog napadača Hulka, koji je nešto jeftiniji i Porto bi gaverovatno pustio za 30 miliona evra.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA