≫ 

Ivanišević nije više Čilićev trener: Šta je razlog razlaza dvojice Hrvata?

Dvanaesti igrač sveta i legendarni teniser sarađivali su od septembra 2013. godine

  • 0
Foto: Profimedia/Abaca Foto: Profimedia/Abaca

Posle trogodišnje saradnje, najbolji hrvatski teniser Marin Čilić i proslavljeni gren slem šampion Goran Ivanišević završavaju svoju saradnju.

Ivanišević je od septembra 2013. godine postao Čilićev trener, a njihov rad obeležen je titulom na US openu 2014. godine.

"Dragi prijatelji, želim s vama da podelim ovu vest. Nažalost, više ne radim sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem. Počeli smo da radimo zajedno u septembru 2013. i imali smo mnogo uspeha u tom razdoblju, posebno osvajanje US Opena 2014. Bila je velika privilegija raditi s Goranom, uživao sam u našem poslu sve vreme i Goran mi je pomogao da ostvarim mnoge ciljeve. Nažalost, staza koju smo delili na ovom putovanju se razilazi i odlučili smo da završimo naš odnos igrača i trenera. Goranu želim sve najbolje u budućnosti," objavio je Marin Čilić preko svog portparola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ivanišević, koji je 2001. osvojio Vimbldon, kratko je prokomentarisao razlaz.

- Naša je saradnja došla do kraja i na toj saradnji sam apsolutno zahvalan Čiliću. Želim mu, naravno, sve najbolje u igračkoj karijeri, siguran sam da tu ima još puno potencijala i nadam se da će uspeti na toj putu. Baš kao i ja u nekom novom trenerskom izazovu. To je sve što želim da kažem, i od mene više niko neće saznati nešto drugo ili nešto novo - poručio je Ivanišević u izjavi za Sportske novosti.

Čilić je trenutno 12. igrač na ATP listi, a u poslednje vreme je zabeležio dva poraza, od Rodžera Federera (Vimbldon) i Džeka Soka (Dejvis kup), nakon vođstva od 2:0 u setovima.

Najvažnije sportske vesti za 22. jul

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA