≫ 

Partizan potpisao igrača kog je Brajant hvalio! (VIDEO)

Košarkaš sa velikim iskustvom stiže među crno-bele

  • 28
Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images

Košarkaški klub Partizan dogovorio je sve uslove sa novim igračem, Amerikancem Frankom Robinsonom.

Isto je potvrdio i igrač na svom Tviter profilu.

- Zvanično, potpisao sam za Partizan, igraću za trenera koji me je doterao u ruki sezoni - napisao je Amerikanac, aludirajući na Aleksandra Džikića.

Jedan deo prošle sezone je 32-godišnji bek (193cm, 90kg) odigrao u Istanbul DSI u drugoj turskoj ligi, a klub je napustio u martu. Za šest utakmica imao je sasvim dobru statistiku: 15.7 poena u proseku, 4.5 skokova i 3.2 asistencije.

Prethodni klub za koji je nastupao bio je Ironi Naharija u Izraelu, gde je na 20 utakmica prosečno beležio 10.6 poena, 5.3 skokova i 2.4 asistencije.

Ovaj igrač ima iskustva - nema gde nije igrao:

Grčki Panelefsiniakos, finski Loiman Korikonkarit, gruzijski Sokhumi, u Nemačkoj za Artland Dragons i S Oliver Baskets, poljski Aseko, ukrajinski Budiveljnik, slovenačka Olimpiju i izraelska Makabi Haifa.

Sa slovenačkim klubom i Džikićem kao trenerom, osvojio je nacionalni kup 2009. godine, a 2011. godine proglašen je najboljim defanzivnim igračem u Izraelu.

U Razvojnoj ligi je nastupao za Los Anđeles Defenderse. Pokušao je da uđe u NBA ligu, i učestovovao je u Letnjoj ligi 2012. godine.

- Pogledao sam preko ramena i video sam da mi je Kobi Brajant, moj omiljeni igrač, uputio gest kojim je odobrio moje poteze - rekao je jednom prilikom Robinson posle utakmice na kojoj je postigao 28 poena.

Studirao je na univerzitetu Kalifornija, Fulerton, i od 2008. je profesionalni igrač.

Najvažnije vesti za 29. jul:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Pancevo

    29. jul 2016 | 18:12

    Samo napises recikliramo, pronacice se oni!

  • Baki KKP

    29. jul 2016 | 20:22

    Srećno, brate! Da se razmontira Državni projekat FMP, koji sebe pogrdno zove Zvezda (ili tako nešto). Partizan je košarkaški brend Srbije, a ovi iz predgradja nazad na pečurkanu!

  • Grobari Pancevo

    29. jul 2016 | 18:11

    Idemo Malena, reciklirajjjj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA