Đorđević: Tražićete još više od nas!

Selektor Srbije istakao da niko nije verovao da će naša košarkaška ekipa ponovo biti u samom vrhu

  • 5

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević, nije stigao ni čestito da se odmori od puta i slavlja posle uspeha na OI a već je krenuo za Minhen, gde će nastaviti rad sa ekipom Bajerna.

>>> Košarkaši napravili "haos" na dočeku! Čekali vaterpoliste, pa ih uvlačili u šutku! (VIDEO)

Đorđević je istakao da je najvažnije da je ekipa Srbije održala kontinuitet u prethodne tri godine i da sad ima obavezu da radi još više.

>>> NEMA BORBE U KOJOJ MOŽEMO DA POBEDIMO SAMI: Aleksandar Saša Đorđević obišao štand UNICEF-a! (FOTO)

- Kada sam došao na mesto selektora, mnogi nisu verovali da ćemo uspeti, kao ni sada. Cilj mi je bio da pobedimo reprezentaciju Španije koja godinama dominira, da iz toga proisteknu velike stvari.

- Želeo sam da prenesem energiju i entuzijazam koji sam uvek imao. da stvorim pozitivnu atmosferu u našoj košarci - kaže Đorđević za "Blic"

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nismo bili više velesila u košarci, ali nam to nije uzimalo pravo da radimo i da želimo da pobedimo. Okupili smo grupu koja je spremna da se podredi zajdeničkom cilju i da ispravi grešku saigrača, da se žrtvuje, da se diše kao jedan.

-  Olimpijijske igre su specifične. Zato mi je žao što Bjelica nije bio sa nama, jer je on oduvek deo nas i nadam se da će biti. Moj cilj je, kao što sam i rekao pre tri godine da imamo kontinuitet. Mislim da možemo da ga nastavimo. Treba da iskoristimo smene generacije u Francuskoj ili promene u Španiji i Litvaniji sa selekcijama koje us osvajale odličjau prethodnom periodu.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

- Nikad nisa tražio alibije i izgovore ni u povredama, ni u drugim stvarima, pa neću ni ubuduće. A tražićete od nas i više posle ove tri godine. Imamo rezultate, poštuju nas.

- Imamo i obavezu da nastavimo sa kvalitetnim radom i pripremama, jer niakada specifičnije nius bile zbog kvalifikacionog turnira. Na pravom smo putu - rekao je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joxa

    25. avgust 2016 | 10:54

    Bravo Sale. Sve pohvale i hvala za sve sto si uradio sa reprezentacijom. Gde nestadose oni kriticari i sljam sto te je pljuvao??? SALE NACIONALE!!!

  • Putin R.S

    25. avgust 2016 | 09:05

    Ubuduce zovi Bobija. Uigrajte se sa njim i nema nece nam biti ravnih.

  • Perra

    25. avgust 2016 | 22:50

    Može da ga zove ali teško da će zaigrati za Srbiju dok je Sale selektor,a i ne zameram mu čovek se borio za egzistenciju a Sale je malo ljubomoran zbog toga ga nije zvao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA