≫ 

ZVEZDINO ZBOGOM EVROPI: Katai sprečio poraz od Sasuola i na Marakani (VIDEO)

Crveno-beli odigrali 1:1 protiv italijanskog kluba i tako završili učešće u evropskim kvalifikacijama

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda je završila učešće u Evropi! Bilo je to jasno i posle prvog meča protiv Sasuola (3:0), a potvrda je stigla za nešto manje od pola sata revanša na Marakani! Na kraju, 1:1 (0:1) i zaslužen odlazak italijanskog predstavnika u grupnu fazu Lige Evrope.

Strelac za domaći tim bio je Aleksandar Katai u 53. minutu, dok je Domeniko Berardi u 28. pogodio za Sasuolo.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Ristić, Le Talek (Rendulić 57), Fibel, Poletanović, Donald, Katai, Muče (Babunski 80), Ruiz (Srnić 85), Vieira.

Sasuolo: Konsilji, Lirola, Kanavaro, Aćerbi, Peluso, Biondini, Manjaneli, Dankan, Berardi (Letšert 72), Politano (Falćineli 62), Matri (Trota 82).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Međutim, nisu Ludogorec i Sasuolo bili ti koji su izbacili Crvenu zvezdu iz Evrope ove sezone! Nisu bugarski i italijanski klub razočarali zvezdašku javnost već na početku nove sezone! Crveno-beli su sami sebi evropski san pretvorili u košmar!

I to još na početku ove godine. Tačnije, tokom zimskog prelaznog roka kada je trebalo da angažuju štopera koji će biti spreman za evropske kvalifikacije. Promašaj sa Edsonom, ispostaviće se sada, poprilično je unazadio Zvezdu koja ni sa Tomasom Fibelom nije pogodila.

Francuz je u 28. minutu revanša protiv Sasuola ispao ''kao iz traktora u krivini'' i kumovao da Berardi uputi precizan šut ka golo Kahrimana. Doduše, i golman Zvezde je loše reagovao čime je priča o čudu pala u vodu. Priča koja se danima unazad prepričavala na Marakani, gde su legende kluba pokušavale da ubrizgaju dozu samopouzdanja u Grofove pulene.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nije Fibel jedini novajlija u kog može da se upre prstom. Svi ostali su podbacili, dok navijače Zvezde najviše boli to što starosedeoci nisu na prošlosezonskom nivou. Pogotovo Vieira koji je u prvom poluvremenu promašio prazan gol.

Tu nikako ne možemo svrstati Aleksandra Kataija koji je i na oproštaju Zvezde od Evrope pokazao da je najbolji igrač crveno-belih. Sevnula je levica u drugom poluvremenu za 1:1, što je bio ukupno četvrti gol na šest kvalifikacionih mečeva.

Posle još jedne dobre partije sasvim je sigurno da Kataija u septembru nećemo gledati u crveno-belom dresu. Da li će novi klub Zvezdine ''desetke'' biti Selta ili Klub Briž videćemo u narednih nekoliko dana.

Zvezda jeste ostavila mnogo bolji utisak u revanšu nego u Italiji, ali je ponovo Sasuolo mogao da ''izbuši'' mrežu Kahrimana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Matri je već u 13. minutu izbegao ofsajd zamku i prevario Zvezdinog golmana, ali je pogodio stativu. Samo 11 minuta kasnije iskusni napadač je ponovo bio u sjajnoj prilici kada mu je Kahriman odbranio. Što nije uspeo on, jeste Berardi. Školski kontranapad, šunjanje Italijana iza leža Zvezdine odbrane, igrarija sa Fibelom i gol posle kog je sve bilo jasno.

Vođstvom gostiju se otišlo na poluvreme, ali samo zahvaljujući Mučeu i Vieiri. Najpre je Argentinac u 38. minutu promašio zicer, da bi na odbijenu loptu natrčao Portugalac i promašio prazan gol.

Nastavak je počeo sa tri fenomenalne prilike za Matrija u jednom napadu, ali je Zvezda imala dosta sreće. Samo tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 1:1 posle duplog pasa Vieire i Kataija i gola Zvezdinog kapitena. Trenutak radosti za navijače koji su donekle podbacili što se tiče posete - samo 22.000 gledalaca.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sasuolo je i posle izjednačujućeg gola srpskog tima stavrao prilike i pretio Kahrimanu. I crveno-beli su možda mogli da postignu još koji gol da Vieira nije bio i sebičan i dekoncentrisan. Njegovo sivilo na evropskim mečevima može se poistovetiti i sa sivilom većine prvotimaca. Samo onaj meč u Razgradu protiv Ludogoreca (2:2) je bio pokazatelj kako se bori za dres najtrofejnijeg srpskog kluba.

Elem, da sa vratimo na sam početak teksta. Da je, kojim slučajem, letnji prelazni rok odrađen profesionalnije možda bi sada govorili o protivnicima Zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona, umesto o evropskim kvalifikacijama za zaborav.

I ovako je malo falilo protiv Ludogoreca, dok protiv Italijana nije bilo nikakve šanse. Za novu će morati da sačekaju naredno leto...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. avgust 2016 | 21:17

    Na nadgrobnoj ploci pise: NEMA JE VISEEEEE .!. XXAAXXAA .!.

  • djoz

    25. avgust 2016 | 20:11

    Gaziiii Sasuolo veštačku tvorevinu ! Večeras još jedan državni udar !!!

  • Идемо Делије

    25. avgust 2016 | 21:29

    Мислим да гробари после Спартака немају шта овде да траже. Што се Звезде тиче овако да је играла у Италији све би много лакше било и да се праве шансе искористе, а не празан гол да се маши

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA