≫ 

Božović: Ne idemo na Partizan sa kalašnjikovima

Trener Zvezde spušta tenzije pred gostovanje crno-belima

  • 22

Konferencija za medije trenera Zvezde Miodraga Božovića održana je sat i po vremena posle Partizanove sa koje se moglo čuti i to da će crno-beli uraditi sve da dođu do pobede, pa i da će "poginuti".

Taj termin, koji nije neuobičajen kada igrači žele da naglase koliko su motivisani i željni pobede, upotrebio je fudbaler Partizana Alen Stevanović, a nije dugo prošlo stigao je "retern" od Božovića.

- Čitam iz njihovih redova da će da poginu. Kao da idemo s kalašnjikovima da igramo. Idemo tamo da igramo fudbal, nema potrebe niko da pogine - podseća popularni Grof da je ovo samo fudbal.

>>> Nikolić: Tabela je grozna po Partizan, radujem se što derbi sudi Mažić

Crveno-beli "putuju" u komšiluk u prilično komotnoj poziciji, sa devet bodova više od najvećeg rivala, pa bi i remi bio sasvim dobar rezultat u subotu. Poraz, kaže Božović, ne bi bio "smak sveta", a pobeda bi, naravno, bilo nešto fenomenalno.

- Mislim da nije loše izgubiti na stadionu Partizana, a dobiti tamo bilo bi izvanredno. Poslednjih godina Zvezda ima loše rezultate u Humskoj, pa je zato remi dobar rezultat po nas.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Božovićev najveći problem, kako kaže, je povreda Rendulića koji verovatno neće biti u kombinaciji, pa će njegovo mesto, prinudno zauzeti Francuz Le Talek.

Nikolić je izjavio da je pogled na tabelu "grozan", ali Božović drugačije sagledava situaciju i smatra da je zbog pravila o podeli bodova samo privid da Zvezda ima ubedljivo vođstvo.

- Mislim da Marko (Nikolić) nije bio kada je uveden ovaj sistem takmičenja, tako da tabela ne mora nšta da znači. Mi sada faktički imamo pet bodova više od Partizana. Podela bodova je loša i mora da se menja.

I kao igrač i kao trener Božović je bio učesnik najveće srpske utakmice. Ipak, potpuno drugačiji doživljaj ima sada, nego što je imao u vreme dok je jurio za loptom.

- Kao igrač sam imao veliku tremu pred derbi, naročito prvi na Marakani. Kao trener nisam nikada imao tremu, jer nikada nije derbi odlučivao ni o čemu, tako je i sa ovim, pa je lišen neke napetosti. Ipak, znamo koliko ovaj meč znači navijačima oba kluba.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener Partizana Marko Nikolić u superlativu je govorio o Božoviću, koji, takođe, ima visoko mišljenje o svom kolegi sa druge strane Topčiderskog brda.

- Mnogo cenim Nikolića, bio je prvi kad su ga smenili. Osvojio je Kup i prvenstvo i mislim da je dobar trener. Mislim za domaću upotrebu, jer smo svi ovde dobri samo u domaćim okvirima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bijelo polje

    16. septembar 2016 | 15:29

    Zvezda lagano dobija!

  • Goran

    16. septembar 2016 | 14:51

    Opustite se i jedni i drugi nemaju veze.Taj derbi je samo senka i kad znamo da oba tima nisu u stanju da igraju ni u jednom prestiznom evropskom takmicenju,onda je sve jasno.Ne bih da osporim kvalitet nase publike koja verno prati strane lige,Primeru,Premijer ligu i sada ocekujemo da nam derbi bude na takvom nivou.Zato,neka se nasi igraci i njihova rukovodstva spuste na zemlju jer smo daleko...

  • Goran

    16. septembar 2016 | 17:20

    Umirem od smeha koliko si duhovit. Narocito kada pobedis Radnik!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA