≫ 

Srbija dočekala šampione Paraolimpijce ispred Skupštine Beograda! (FOTO)

Na platou ispred gradske Skupštine građani Beograda i cele Srbije dočekali su osvajače devet medalja sa Paraolimpiskih igara u Riju

  • 27

Srbija je dočekala svoje šampione svakog dana, svoje Paraolimpijce, osvajače medalja na Igrama u Riju.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Riju osvojila ukupno devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

Doček je bio ispred skupštine grada,  a prvi su izašli strelci: Živko Papas, Dragan Ristić, Rastko Jokić.Ratsko Savanović, Laslo Šuranji osvajač dve medalje. Tu je bio i selektor Nenad Pajić.

Nakon toga su izašli stonoteniseri, a prvi je izašao selektor Zlatko Kesler, a za njim i stonoteniseri: Goran Perlić, Mitar Palikuća, Borislava Perić - Ranković, Nada Matić..

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon izlaska paraolimpijaca usledilo je intoniranje himne Bože pravde.

- Hvala svima što ste došli da sa nama podelite uspeh i nadam se da ćemo u budućnosti donositi više medalja i pronositi ime Srbije celim svetom - rekao je Mitar Palikuća.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dimitrije Mitić je istakao da je podrška naroda bila veliki podstrek za medalje.

- Hvala vam što ste došli i podržali nas, to je bio veliki podstrek za nas - rekao je Mitić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Stonoteniserka Nada Matić osvojila je srebro i bronzu:

- Dobro veče Srbijo. Hvala vam što stojize sa nama i što ste uz nas. Hvala našim trenerima jer smo svi vredno radili i ovaj rezultat nije slučajan. Hvala vam od srca - rekla je Matić.

Najbolja stonoteniserka sveta Borislava Perić - Ranković je istakla:

- Dobro veče svima. Hvala vam što ste došli da uveličate ono što smo radili. Sve ovo ne bi bilo moguće bez vas i bez nas. Bez trenera i strelaca, stonotenisera i atketičara, Hvala vam ispred Paraolimpijaca i nadamo se da vas nismo razočarali. Ovde imamo više treme nego na mečevima - rekla je Perić Ranković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na kraju dočeka usledila je pobednička pesma srpskih sportista koju su proslavili košarkaši grupe THCF "Igraj i pobedi" ali sa novim rečima "Igraj i pobedi ponosno se vrazi, donesi kuči zlato što se zlati, Srbija grmi sa svih strana, jer vi ste šampioni svakog dana"

Svečanosti su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Slavko Gak i mnogi drugi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA