≫ 

Ludilo: Čelsi potpisao ugovor od MILIJARDU evra!

Engleski klub saopštio da je dogovorio saradnju sa renomiranim proizvođačem sportske opreme na osnovu kog će inkasirati 66 miliona evra po sezoni, sve do 2032. godine!

  • 0

Basnoslovne sume novca koje su se zavrtele u fudbalu neće zaobići ni klub koji je svojevremeno, sa dolaskom Romana Abramoviča, upravo ogromnim ulaganjima krenuo da krči put ka samom vrhu engleskog i evropskog fudbala.

Čelsi je u četvrtak saopštio da je potpisao ugovor sa renomiranim proizvođačem sportske opreme "Najkom" - do 2032. godine!

Ugovor sa američkom kompanijom počeće da važi od takmičarske 2017/2018. sezone, a do tada "plavci" će još ovu sezonu nositi opremu nemačkog "adidasa", kojom se služio prethodne tri godine.

Iako klub nije saopštio finansijske detalje "najvećeg ugovora u istoriji kluba", engleski mediji su naveli da se radi o sumi od 66 miliona evra koju će Čelsi dobijati po sezoni od "Najka". To je, primera radi, duplo veća suma koju na godišnjem nivou dobije Arsenal od "Pume", a trostruko veća od one koju Mančester siti dobije takođe od "Najka".

Zbirno, Čelsi će za vreme trajanja ugovora dobiti 994.000.000 evra za 15 godina!

- Ovo je neverovatno važan ugovor za klub. Kao i Čelsi, i "Najk" je globalni brend, poznat po svojim visokim dostignućima i unapred se radujemo što smo ušli u partnerstvo koje će, već sada se to može reći, biti uspešno i na obostrano zadovoljstvo - rekla je direktorka londonskog kluba i desna ruka Romana Abramoviča Marina Granovskaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA