≫ 

NBA nije ni počela, a već je postignut rekord - i Srbi su za njega zaslužni!

U najjačoj ligi na svetu od ove sezone igraće najviše stranaca od njenog osnivanja

  • 2

Utakmicama Klivlend - Njujork, Portland - Juta i Golden Stejt - San Antonio u noći između utorka i srede startuje nova sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Titulu osvojenu na spektakularan način prethodne sezone, pobedom u finalnoj seriji 4:3, brani Klivlend u kome će i ove sezone glavnu reč voditi Lebron Džejms i Kajri Irving, a najozbiljnijeg izazivača Kavsi će imati u prošlosezonskom finalisti Golden Stejtu, na čelu sa Karijem, Tompsonom i od ove sezone spektakularnim Kevinom durentom.

Naravno, i te kako su vredni pažnje i ostali timovi, ali i igrači među kojima, kao nikad pre u , ima neameričkih državljana - čak 113 iz 41 različite zemlje, što je novi rekord!

Prethodni je iznosio 101, i postavljen je u sezoni 2013/2014, a izjednačen sezonu kasnije.

Kanada je zemlja koja će imati, kao i prethodnih sezona, najveći broj košarkaša u najjačoj ligi na svetu (11), druga je Francuska sa 10, Brazil je treći sa rekordnih 9 igrača, Australiju i Španiju predstavljaju 8, Hrvatsku 4...

Čast Srbije, kao što je poznato, brane trojica: Nemanja Bjelica (Minesota), Nikola Jokić (Denver) i Boban Marjanović (Detroit).

Juta Džez je ekipa sa najviše stranaca ove sezone, čak sedam ih je u dresu ekipe iz grada Mormona.

Slede Dalas, Denver, Oklahoma, Orlando, Filadlefija, San Antonio i Toronto sa šest, Lejkersi, Minesota i Njujork sa pet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Nbg

    25. oktobar 2016 | 20:37

    Koliko igrača iz Kanade Francuske Brazila i drugih zemalja a mi drugi na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA